درمان گرفتگی گوش در سرماخوردگی
درمان گرفتگی گوش در سرماخوردگی
سرماخوردگی بیش از هر بیماری دیگری در طول سال باعث غیبت از مدرسه و محل کار میشود. این یک بیماری ویروسی است که به راحتی به دیگران منتقل میشود. این ویروسها باعث التهاب غشاهای بینی و گلو خواهند شد. بیش از ۲۰۰ ویروس مختلف در این زمینه مقصر هستند. سرماخوردگی خیلی راحت به دیگران سرایت میکند. این بیماری اغلب از طریق قطرات معلق در هوا هنگام سرفه یا عطسه فرد بیمار منتشر میشود. استنشاق این قطرات توسط شخص دیگری یا لمس وسایل بیمار باعث ورود ویروسها به داخل بدن شده و مشکلاتی مانند گلو درد، گرفتگی گوش، آبریزش بینی و… را به همراه خواهد داشت.
گرفتگی گوش در سرماخوردگی بسیار شایع است. هنگامی که علائم آنفولانزا ی سرماخوردگیشروع به پیشرفت میکنند بهتر است مراقبت از گوشها انجام شود. قرار گرفتن در معرض آب و هوای بسیار سرد و خشک و بادهای شدید میتواند منجر به استرس و فشار مداوم بر روی سیستم شنوایی شود. تنها یک سهل انگاری امنجر خواهد شد تا در نهایت با گوشها با گرفتگی مواجه شوید. این به ویژه برای کودکان و افراد سالمند بسیار آزار دهنده است. اگر مشغلههای شغلی و اجتماعی به شما اجازه نمیدهند تا در هنگام بیماری در کنار اعضای خانواده خود باشید بهتر است به دنبال مراقبتهای پرستاری در منزل برای عزیزان خود باشید. مراکز خدمات پرستاری در تهران و شهرهای دیگر همراه همیشگی شما خواهند بود.
سرماخوردگی و کیپ شدن گوش چه ارتباطی باهم دارند؟ روشهای درمان گرفتگی گوش در سرماخوردگی چیست؟ در این مقاله به تمامی سوالات پاسخ داده خواهد شد. با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر بیاموزید.
سرماخوردگی و گرفتگی گوش
عفونت مجاری تنفسی در حین سرماخوردگی مهمترین علت کیپ شدن گوش است. سرماخوردگی یک بیماری التهابی است که باعث تحریک تولید مخاط در حفرههای بینی میشود. این وضعیت باعث افزایش فشار در شیپور استاش (کانالی که گوش میانی را به نازوفارنکس متصل میکند) میشود، و احساس احتقان تدریجی گوش را موجب خواهد شد. درد در گوش میانی اغلب به دلیل التهاب حفرههای بینی و افزایش فشار در گوش میانی است. با این حال، با گذشت زمان این وضعیت میتواند باعث قرمزی و تورم ناحیه آسیب دیده و در نتیجه افزایش دمای بدن شود. همه اینها علائمی هستند که منجر به اوتیت میشوند. اوتیت عفونت ویروسی یا باکتریایی که باعث التهاب گوش میانی میشود. در صورت عدم درمان این میتواند به پرده گوش آسیب برساند و گرفتگی، کم شنوایی یا ناشنوایی شود. ترشحات مایع زرد رنگ از گوش از علائم عفونت گوش میانی یا همان اوتیت میباشد.
گرفتگی گوش در سرماخوردگی به همان اندازه که آزاردهنده هست، شایع نیز میباشد. به همین دلیل مهم است که در اسرع وقت درمان با هدف کاهش علائم آغاز شود. بنابراین، شناسایی علت التهاب به منظور هدف قرار دادن مشکل، با عوامل ضد التهابی یا آنتی بیوتیکی خاص، بسیار مهم است. اگر درد گوش ادامه یابد یا با دوره های تب همراه باشد، بهتر است برای مشاوره کامل به پزشک مراجعه کنید.
علت گرفتگی گوش در سرماخوردگی چیست؟
قرار گرفتن مداوم در معرض هوا سرد، باد و رطوبت همگی عواملی هستند که در شروع دورههای التهابی سرماخوردگی نقش دارند. گرفتگی گوش در سرماخوردگی از علائم بارز این نوع محرکها هستند. در این حالت، تولید بیش از حد جرم به دلیل حالت التهاب گوش، باعث انسداد جزئی مجرای گوش و ایجاد صدای وزوز مداوم در گوش میشود، بدون آنکه یک محرک صوتی واقعی وجود داشته باشد. هر نوع بیماری التهابی مانند سرماخوردگی یا عفونت سینوسها در صورت عدم درمان میتواند باعث تجمع مایع در گوش شود. این عامل خارجی میتواند در کانال گوش گیر کرده و به فرایند التهاب کمک کند. اگر مایع چرکی باشد احتمال عفونت در گوش میانی یا بیرونی وجود دارد. عفونت سینوسی از دلایل اصلی گرفتگی گوش در سرماخوردگی است و در صورت عدم درمان و آسیب به پرده گوش میتواند باعث کم شنوایی یا ناشنوایی شود.
در کل سرماخوردگی فصلی میتواند باعث التهاب گوش شده که این در نهایت میتواند باعث کم شنوایی دائمی یا موقت شود، یک عارضه شنوایی که به صورت از دست دادن تدریجی توانایی تشخیص صداها و کلمات ظاهر میشود.
کودکان بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های فصلی هستند. نه تنها به دلیل محرکهای خارجی، بلکه به این دلیل که اندامهای آنها هنوز در حال رشد هستند. گرفتگی گوش در سرماخوردگی در کودکان بیشتر مشاهده میشود، زیرا شیپور استاش که مسئول تخلیه ترشحات از حفره بینی است، در کودکان باریکتر و کوتاهتر است. به همین دلیل، انسداد و متعاقب آن رشد بیش از حد باکتری یا ویروس زودتر اتفاق میافتد.
روش های درمان گرفتگی گوش در سرماخوردگی
پزشک ممکن است این درمانها را برای گوش درد یا گرفتگی گوش در سرماخوردگی پیشنهاد کند:
- مسکنهای بدون نسخه (OTC)
این نوع داروها میتوانند به کاهش درد و تب کمک کنند. برای درمان گوش درد یا گرفتگی گوش، مصرف ایبوپروفن یا استامینوفن توصیه میشود. این داروها علاوه بر تسکین درد منجر به کاهش التهاب نیز خواهند شد. برای درمان گوش درد در کودکان کمتر از ۶ ماه، با پزشک خود در مورد نوع و دوز دارو مشورت کنید.
- داروهای ضد احتقان
داروهای ضد احتقان OTC ممکن است به کاهش تورم در بینی و گوش کمک کنند. داروهای ضد احتقان میتوانند احساس گرفتگی گوش را بهبود بخشند، اما عفونت گوش یا سینوس را درمان نمیکنند. ضد احتقانها به اشکال مختلفی در دسترس هستند، از جمله:
- قطره بینی
- اسپریهای بینی
- کپسول یا مایع خوراکی
- قطره گوش
همچنین میتوانید از قطرههای گوش OTC برای تسکین درد و گرفتگی گوش استفاده کنید.
آنتی بیوتیکها
به طور معمول، آنتی بیوتیک برای درمان عفونت گوش یا سینوزیت ضروری نیستند. اما اگر علائم مزمن یا شدید دارید و نگرانی وجود دارد که عفونت باکتریایی است، پزشک ممکن است آنها را تجویز کند.
درمان خانگی گرفتگی گوش در اثر سرماخوردگی
گرفتگی گوش در سرماخوردگی ممکن است به خودی خود بهبود یابد. اما استفاده از درمانهای خانگی زیر برای کنترل این شرایط بسیار موثر هستند:
- کمپرس سرد یا گرم
برای کاهش درد یا تورم، یک کیسه گرما یا یخ را روی گوش آسیب دیده خود قرار دهید. البته سعی کنید کیسه را در یک حوله تمیز بپیچید. این کار از پوست شما در برابر گرما یا یخ محافظت میکند.
- تغییر و بهبود وضعیت خواب
اگر انسداد یا گرفتگی را فقط در یک گوش احساس میکنید، هنگام خواب به سمت پهلو با گوش سالم دراز بکشید. همچنین میتوانید دو یا چند بالش را زیر سر خود قرار دهید تا مقداری از فشار گوش کاهش پیدا کند.
- شستشوی بینی
اگر گوش درد شما به دلیل عفونت سینوسی است، با سرم یا آب نمک بینی خود را شستشو دهید. این به تخلیه و پاکسازی سینوسها بسیار کمک میکند.
- هیدراتاسیون
بدون توجه به اینکه چه چیزی باعث گوش درد یا گرفتگی گوش در سرما خوردگی میشود، مایعات زیادی بنوشید. هیدراته ماندن باعث شل شدن مخاط و تسریع بهبودی میشود.
- داشتن استراحت کافی
استراحت به توانایی بدن برای مقابله با سرماخوردگی یا عفونت ثانویه کمک میکند. این امر موجب درمان و بهبودی سریعتر گرفتگی گوش خواهد شد.
نتیجه گیری
گرفتگی گوش در سرماخوردگی به دلیل التهاب ناشی از ویروس یا عفونت سینوسی مجرای تنفسی اتفاق میافتد. این مشکل میتواند باعث اختلال شنوایی به ویژه در کودکان و افراد سالخورده شود. اگر به هر دلیلی نمیتوانید مراقبتهای لازم را هنگام سرماخوردگی از عزیزان خود به عمل آورید، میتوانید از مراکز خدمات پرستاری در تهران و شهرهای دیگر کمک بگیرید. پرستاران، پزشکان و سایر درمانگران مجرب و آموزش دیده در این مراکز شبانه روز تلاش خود را به کار میبرند تا بتوانند بهترین خدمات مراقبتی و درمانی را برای عزیزان شما ارائه دهند.