رپورتاژ

معرفی داکت اسپلیت گری به همراه مزایا و معایب

معرفی داکت اسپلیت گری به همراه مزایا و معایب

داکت اسپلیت چیست؟

کولر های داکت اسپلیت گری از رایج ترین سیستم های سرمایشی و گرمایشی در آپارتمان ها هستند. این کولر ها با تامین هوای خنک در تابستان و هوای گرم در زمستان از طریق کانال‌ های نصب شده در سقف کشویی، آسایش حرارتی را – همانطور که توسط ترموستات تنظیم می‌ شود – در کل ساختمان فراهم می ‌کنند.

داکت اسپلیت
داکت اسپلیت

داکت اسپلیت گری

سیستم داکت اسپلیت گری از دو جزء تشکیل شده است به نام های یونیت داخلی (یونیت هوا ساز) و یونیت خارجی (کندانسور) که توسط دو لوله مسی به هم متصل شده اند و قادر به تامین هوای خنک و توزیع آن در بین اتاق های آپارتمان از طریق کانال های نصب شده در سقف هستند. به طور کلی، سیستم اسپلیت کانالی گری با خنک کردن مبرد در کندانسور و انتقال آن از طریق لوله ‌های مسی به شیر انبساط، جایی که به سمت سیم پیچ در واحد داخلی هدایت می‌ شود، عمل می‌ کند تا گرما را از فضا جمع‌ آوری کند. مبرد که از طریق کویل های یونیت داخلی عبور می کند گرما را از هوای وارد شده از فضای داخلی جمع آوری می کند و هوای خنک شده توسط یک فن به داخل کانال ها دمیده می شود.

داکت اسپلیت ها را می توان به دو گروه طبقه بندی کرد

سیستم های اسپلیت کانالی معمولی درجه B.

سیستم های اسپلیت کانالی اینورتر کم مصرف گرید .A که با بهره وری انرژی درجه A طراحی و تولید شده اند تا از هزینه های بالای برق جلوگیری کنند.

اصولاً سیستم های اسپلیت داکتی چه زمانی و کجا استفاده می شوند؟

با توجه به محاسبات بار، استفاده از کولر داکت اسپلیت گری برای سرمایش و گرمایش در ساختمان‌ های مسکونی، ساختمان ‌های اداری و ویلاها یک گزینه لوکس با هزینه‌ های مصرف برق یکسان – نه بیشتر – از مینی اسپلیت‌ ها، در نظر گرفته می ‌شود. سیستم های داکت اسپلیت اغلب برای جایگزینی چندین مینی اسپلیت در یک آپارتمان استفاده می شوند. استفاده از این سیستم ها علاوه بر ایجاد استقلال در سرمایش و گرمایش برای هر اتاق، باعث کاهش هزینه های نگهداری و بهره برداری از یک سیستم تهویه مطبوع می شود.

مزایای داکت اسپلیت گری

  • عمر زیاد
  • راه اندازی و استفاده آسان
  • قابل استفاده هم به عنوان سرمایش و هم به عنوان گرمایش
  • قابل استفاده در فضاهای بزرگ با کاربرد های مختلف
  • همچنین در فصل زمستان می تواند به عنوان یک بخاری عمل کرده و فضا را گرم کند.
  • رطوبت زدایی و فیلتر کردن هوا و حذف آلاینده ها و عوامل بیماری زا
  • دفع سیستم چیلر، برج خنک کننده، دیگ بخار مرکزی، رادیاتورها و لوله کشی مورد نیاز
  • و…
مزایای داکت اسپلیت گری
مزایای داکت اسپلیت گری

مزایای داکت اسپلیت گری

از دیگر ویژگی های سیستم های داکت اسپلیت می توان به این موارد نیز اشاره کرد:

  • نگهداری آسان و کم هزینه
  • می تواند به صورت افقی نصب شود تا حداقل فضا را اشغال کند
  • نیازی به لوله کشی پراکنده در کف و سقف ندارد
  • نیازی به قرار دادن کانال عمودی ندارد و فضای مشترک در آپارتمان ها را کاهش می دهد
  • استقلال برای هر اتاق که منجر به کاهش هزینه های نگهداری می شود
  • نیازی به استخدام تکنسین تعمیر و نگهداری ندارد.

روش های گرمایش در سیستم های داکت اسپلیت گری

کویل گرمایش: در ساختمان ‌های مجهز به سیستم داکت اسپلیت گری، رایج‌ ترین روش گرمایش استفاده از کویل گرمایشی است. اندازه آن متناسب با خروجی سیستم اسپلیت است. در داکت اسپلیت هایی که قادر هستند هم گرمایش و هم سرمایش را با کمک کمپرسور فراهم کنند، استفاده از کویل گرمایشی توصیه می شود. زیرا کاهش قابل توجهی در هزینه های برق را موجب می شود.

محل قرارگیری داکت اسپلیت گری
محل قرارگیری داکت اسپلیت گری

محل قرارگیری داکت اسپلیت گری

در فصل زمستان آب گرم توسط سیستم گرمایش مرکزی ساختمان (دیگ بخار) یا پکیج گرمایش آپارتمان تامین می شود. این اتفاق موجب می شود تا از داکت اسپلیت گری به عنوان سیستم گرمایشی در فصل هایی از سال که هوا سرد است نیز استفاده کنید.

پمپ حرارتی: یکی دیگر از روش های تامین هوای گرم با استفاده از سیستم های داکت اسپلیت گری، استفاده از پمپ های حرارتی است. کندانسور سیستم‌ های پمپ حرارتی علاوه بر مصرف برق بالا و گرمایش ناکافی برای بسیاری از اقلیم ‌ها، ممکن است در دماهای زیر صفر دچار یخ زدگی شود.

کویل الکتریکی: استفاده از کویل های گرمایش الکتریکی نیز در سیستم های داکت اسپلیت گری به دلیل مصرف برق قابل توجه آنها نادر است. در این مکانیزم نیازی به آب گرم نیست بنابراین برای ساختمان های بدون خطوط گاز یا دیگ مرکزی می تواند یک انتخاب عالی باشد.

محدودیت های داکت اسپلیت گری

هر محصولی با توجه به مزایایی که دارد دارای معایبی نیز است. سیستم های داکت اسپلیت گری نیز بدون محدودیت نیستند. یک سیستم کانالی را می توان تنها در جایی نصب کرد که فضای کافی برای کانال کشی وجود داشته باشد. این ویژگی آنها را برای سازه های خاص نامناسب می کند. همچنین شما برای خنک کردن کل ساختمان هزینه می پردازید در حالی که ممکن است فقط نیاز به خنک کردن چند اتاق داشته باشید. مگر اینکه سیستمی را انتخاب کنید که کنترل از طریق اتصال Wi-Fi، تلفن هوشمند یا تبلت را امکان‌ پذیر می‌ کند. کنترل ‌کننده معمولاً به دیوار متصل است و راحتی و قابلیت حمل یک کنترل از راه دور را ندارد.

تفاوت داکت اسپلیت گری با اسپلیت

سیستم کولر گازی اسپلیت یا همان کولر های دو تکه معمولی با سیستم داکت اسپلیت گری متفاوت هستند. در داکت اسپلیت کل واحد معمولاً در فضای خارج از ملک قرار می گیرد. سپس هوای خنک شده از طریق یک سیستم مجرای مخفی به اتاق ها یا مناطق متعدد داخل ساختمان هدایت می شود. در سیستم داکت اسپلیت فقط دریچه ها قابل مشاهده هستند. اما مینی اسپلیت ها از دو واحد مجزا تشکیل شده اند که یک واحد بیرون از منزل و دیگری در منزل نصب می شود. واحدی که در منزل نصب می شود تمام خانه را خنک می کند اما استقلالی که داکت اسپلیت برای سرمایش اتاق ها دارد را مینی اسپلیت ها ندارند. بنابراین با توجه به نیازتان می توانید انتخاب مناسبی داشته باشید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا