تفاوت رزین سختی گیر و کربن فعال
تفاوت رزین سختی گیر و کربن فعال
در این مقاله از رزین سختی گیر و کربن فعال صحبت خواهیم کرد. اینکه این ۲ ماده چه تفاوتها و چه شباهتهایی با یکدیگر دارند. هر ۲ آنها در صنعت تصفیه آب مهم و کاربردی هستند.
اگر قصد کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع را دارید، پیشنهاد ما این است که تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
کربن فعال چیست؟
کربن اکتیو که کربن فعال نیز نامیده میشود، اکثرا پودری سیاه رنگ بوده که از متریالهای مختلفی ساخته میشود. برای نمونه میتوان کربن فعال را از:
- پوسته نارگیل
- کک نفتی
- سنگ نارس
- زغال استخوان
- خاک اره
- و زغال سنگ
به دست آورد. این کربن در صورتی متولد میشود که زغال تحت فشار زیاد در دمای بالا قرار بگیرد. این دمای بالا باعث میشود که ساختار داخلی کربن بهکلی تغییر کند.
پس از تغییر ساختار در زغال میبینیم که سطح افزایشی شده و منافذ آن کم میشود. این تغییرات در نهایت میتواند کربن اکتیو را بهوجود بیاورد که منافذ بیشتری نسبت به زغال معمولی در خود دارد.
نامهای دیگر کربن اکتیو:
- زغال فعال
- ذغال فعال
- زغال اکتیو
- ذغال اکتیو
- کربن فعال
- کربن اکتیو
کربن فعال چه کاربردی دارد؟
استفاده از این ماده در تاریخ، پیشینه طویل و درازی دارد. مصریان باستان توانستند از این ماده برای مصارف پزشکی بهره ببرند. این ماده میتواند بو و آلایندههای گازی را جذب کند.
همچنین میتواند فلز و فلوراید موجود در آب را به سمت خود بکشد. با چنین خواصی از آن برای تصفیه آب و هوا استفاده میشود.
با اینکه بهشکل پزشکی هنوز اثبات نشده اما از این کربن برای سفیدی دندانها هم کمک میگیرند. کربن اکتیو میتواند در پاکسازی پوست و تسکین آن کارا باشد.
انواع کربن فعال
بهطور کلی ما ۳ نوع کربن اکتیو داریم که در ادامه آنها را بهشکل مختصر توضیح خواهیم داد.
- کربن دانهای یا کربن فعال گرانولی: از این نوع بیشتر در دستگاههای تصفیه آب استفاده میشود. به آن کربن فعال گرانولی نیز میگویند.
- کربن فعال میلهای: شکل این کربن مانند استوانهای کوچک است و باز هم در دستگاههای تصفیه آب کاربرد دارد.
- کربن اکتیو پودری: کربن فعال پودری متداولترین نوع کربن فعال و ریزترین شکل آن است. این پودرهای سیاه مصارف مختلفی دارند.
قیمت کربن فعال
در این بخش قیمت کربن اکتیو را بررسی خواهیم کرد. قیمت این ماده بر اساس مقدار، نوع و کیفیت آن تعیین میشود. بنابراین نمیتوان قیمت دقیقی برایش مشخص کرد.
معمولا کربنهای فعال پودری را میتوان در مقیاسهای کوچکی مانند بستههای ۱۰۰ گرمی با قیمتی کمتر از ۱۱۴ هزار تومان یافت. شما میتوانید با یک تحقیق کوچک در بازار قیمت کربن فعال را بهراحتی بهدست بیاورید.
برندهای زیر قیمت متفاوتی دارد:
- قیمت کربن اکتیو جاکوبی
- قیمت کربن اکتیو نوریت
- قیمت کربن فعال جاکوبا
- کربن فعال ادلر
- کربن فعال گلد سرب
اگر قصد خرید کربن فعال را دارید در ابتدا باید برند خود را انتخاب کنید. برای مشاهده جدیدترین لیست قیمت کربن فعال، از برندهای معتبر اقدام نمایید.
رزین سختی گیر چیست؟
رزین پرولایت سختی گیر یک ماده مصنوعی شیمیایی است که بهشکل دانههای ریز پلاستیکی تولید میشود و وظیفهاش همانطور که از نامش هم پیداست، گرفتن سختی آب و نرمترکردن آن است.
این دانههای زمانی که در آب قرار میگیرند مانند یک آهنربا عمل میکنند و عناصری مانند کلسیم و منیزیم آب را که یونهای سنگینی برای آن محسوب میشوند را جذب خود خواهند کرد.
پرولایت برند ساخت چنین رزینهایی است. این برند برای کشور انگلستان است و محصولات آن در وزنهای مختلف به فروش میرسد.
انواع رزین سختی گیر
رزین سختی آب بهطور کلی به ۳ دسته تقسیم میشود. این ۳ دسته عبارت است از:
- رزینهای آنیونی: این رزینهای دارای یک کاتیون هستند اما بخش متحرک آنها حاوی آنیون است. پس میتواند آنیونهایی مانند سولفوریک، نیتریک و کلریدیک را جذب کند.
- رزین کاتیونی: این رزین نیز میتواند همانند کربن فعال کاتیونهای سخت آب مانند کلسیم و منیزم را حذف کند.
- رزین ترکیبی: غلظت یونهای آب باعث شده که امروز از رزینهای ترکیبی یا میکس بِد استفاده شود که هم آنیون و هم کاتیون موجود در آب را حذف کنند.
با توضیحاتی که درباره انواع این محصولات ارائه شد باید تفاوت رزین سختی گیر، رزین آنیونی و رزین میکس بد را درک کرده باشید.
کاربرد رزین سختی گیر
همانطور که اشاره شد این ماده نیز بیشتر برای تصفیه آب در دستگاهها و ابزارهایی که با این موضوع مرتبط هستند بهکار میرود. در آزمایشگاهها نیز این ماده کاربرد آزمایشگاه دارد اما وجه عمومی کاربرد آن همین موضوعی است که گفتهشد.
قیمت رزین سختی گیر
قیمت رزین کاتیونی پرولایت که محبوبترین برند این نوع رزینها است نیز تفاوت چندانی با زغال فعال ندارد اما چند نکته ریز درباره خرید آن وجود دارد که در این بخش به آنها اشاره میکنیم.
قیمت رزین کاتیونی را در بازار راحتتر میتوان بهدست آورد چراکه محصولی است که کاربرد بیشتری دارد. از سویی دیگر معمولا خلاف زغال فعال نمیتوان رزین سختی گیر را در مقیاس کوچک یافت.
با توجه به اینکه کاربرد اصلی این محصول همان تصفیه آّب و استفاده در دستگاههای چنینی است منطقی بوده که نتوان خلاف زغال فعال آن را در مقیاس پایین تهیه کرد. زغال فعال دارای کاربردهای زیادی است و بههمین دلیل در اندازههای کوچکتری نیز بهفروش میرسد.
جمعبندی
در این مقاله درباره رزین سختی گیر و زغال فعال صحبت کردیم. به لحاظ کارایی هر ۲ آنها کاربرد تصفیهکننده دارند با این تفاوت که زغال فعال برای مصارف بیشتری مورد استفاده قرار میگیرد.
بهنظر میرسد که زغال ترکیب طبیعیتری نسبت به رزین خواهد داشت. رزین یک ماده تمام مصنوعی است که با پلاستیک و آزمایشگاه تولید میشود.
با وجود این هر ۲ آنها مفید هستند و میتوانند مواد سنگین موجود در آب را به خود جذب کنند. ممنونیم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید. امیدواریم از مطالب بیشترین استفاده را کرده باشید.