رپورتاژ

درمان ارتودنسی یک روش تضمینی برای داشتن دندان های مرتب

  • درمان ارتودنسی یک روش تضمینی در بزرگسالان و کودکان است که مرتب و منظم شدن دندان ها را تضمین می نماید.

    درمان ارتودنسی چیست؟

    درمان ارتودنسی یک روش درمانی است که برای اصلاح و تنظیم موقعیت نامطلوب دندان‌ها و فک‌ها استفاده می‌شود. این درمان به منظور تراز نمودن و ایجاد تناسب بین دندان‌ها، فک‌ها و صورت فرد انجام می‌شود. ارتودنسی با استفاده از ابزارها و تکنیک‌های مختلفی انجام می‌شود که از جمله آنها می توان به اسپیسرها (براکت‌ها)، بندهای ارتودنتیک، وایرها، ایمپرسیون (گچ‌گیری) و غیره اشاره نمود.

    درمان ارتودنسی می‌تواند به شکل ثابت یا قابل حرکت انجام شود. در درمان ثابت، اسپیسرها (براکت‌ها) به سطح دندان‌ها چسبانده می‌شوند و با استفاده از وایرها و بندهای ارتودنتیک، فشار و نیروی لازم به دندان‌ها وارد می‌شود تا بهبودی در موقعیت آن‌ها ایجاد گردد. در درمان قابل حرکت، از روکش‌ها و اسپیسرهایی که قابل جابجایی هستند برای بهبود موقعیت دندان‌ها استفاده می‌شود. مدت زمان ارتودنسی ممکن است بسته به نیازها و مشکلات خاص هر فرد، متفاوت باشد. به طور معمول، ارتودنسی ممکن است بین یک تا چند سال به طول بیانجامد. پس از پایان درمان، استفاده از رتینرها (دستگاه‌های حفظ موقعیت) پیشنهاد می شود تا از بازگشت موقعیت نامطلوب دندان‌ها جلوگیری شود.

    هر آنچه که باید در خصوص درمان ارتودنسی بدانید
    هر آنچه که باید در خصوص درمان ارتودنسی بدانید

    درمان ارتودنسی در بزرگسالان و کودکان:

    درمان ارتودنسی می‌تواند در بزرگسالان و کودکان انجام شود. در زمینه ارتودنسی، دو مرحله اصلی وجود دارد:

    • درمان ارتودنسی پیش از رشد
    • درمان ارتودنسی بعد از رشد

    لازم به ذکر است که زمان و نوع درمان برای هر فرد بستگی به وضعیت دندان‌ها و فک‌ها و نیازهای خاص آن فرد دارد. از همین رو بیان می شود که مشاوره با یک متخصص خوب دارای اهمیت زیادی است تا بهترین روش درمانی را برای شما انتخاب نماید.

    درمان ارتودنسی در کودکان:

    در برخی از موارد، درمان ارتودنسی در کودکان در سنینی که هنوز دندان‌های شیری و دندان‌های دائمی در حال رشد هستند، شروع می‌شود. این نوع درمان شامل استفاده از ابزارهایی مانند اسپیسرها (براکت‌ها) و بندهای ارتودنتیک است که موقعیت دندان‌ها و فک‌ها را تنظیم می‌کنند. این درمان می‌تواند بهبودی در مشکلاتی همچون تنگ بودن جای دندان ها، پیش روی دندان ها، پروکسیمیتی (نزدیکی بیش از حد دندان‌ها) و غیره را به همراه داشته باشد. در بعضی موارد، ممکن است نیاز به خروج دندان‌های شیری باشد تا بهبودی در موقعیت دندان‌های دائمی حاصل شود.

    درمان ارتودنسی برای چه افرادی مناسب است
    درمان ارتودنسی برای چه افرادی مناسب است

     درمان ارتودنسی در بزرگسالان:

    در بزرگسالان، وقتی که دندان‌ها به صورت کامل رشد کرده اند، ارتودنسی ممکن است انجام شود. درمان ارتودنسی در بزرگسالان برای اصلاح مسائلی مانند محل نامناسب رشد دندان‌ها، تنگی یا گشادی محل دندان‌ها، پیشروی یا پسروی فک‌ها، بیت عمودی نامتعادل و غیره انجام می‌شود. این نوع درمان ممکن است شامل استفاده از اسپیسرها (براکت‌ها)، بندهای ارتودنتیک و روکش‌های شفاف (مانند اینویزالاین) باشد. در هر دو مورد، مهم است مشاوره و ارزیابی توسط یک متخصص ارتودنسی صورت گیرد. او می‌تواند وضعیت دندان‌ها و فک‌ها را بررسی کرده و برنامه درمانی مناسب را انتخاب کند.

    آیا درمان ارتودنسی درد دارد؟

    درمان ارتودنسی ممکن است در برخی از موارد باعث احساس ناراحتی یا درد شود، اما اغلب این درد‌ها نسبتاً کم و قابل تحمل هستند و با گذشت زمان بهبود می‌یابند. در هر صورت، سطح درد و ناراحتی ممکن است بین افراد مختلف متفاوت باشد و بستگی به عواملی مانند حساسیت شخصی، شدت ارتودنسی و وضعیت اولیه دندان‌ها و فک‌ها داشته باشد.

    در ابتدای اندازه‌گیری و نصب اسپیسرها (براکت‌ها) و بندهای ارتودنتیک، ممکن است احساس ناراحتی و فشار در دندان‌ها و فک‌ها را تجربه کنید. همچنین، در روزهای اول پس از تعویض وایرها یا تنظیم براکت‌ها، ممکن است درد و کشش در دندان‌ها و لثه‌ها وجود داشته باشد. این احساسات معمولاً به مرور زمان کاهش می‌یابند و نیاز به مسکن‌ها کمتر می‌شود. علاوه بر این، بعضی از افراد ممکن است در طول ارتودنسی با مشکلاتی مانند التهاب لثه، ترشح لعاب بیش از حد، آفت‌های دهانی یا سردرد مواجه شوند. در این صورت، مهم است با متخصص ارتودنسی خود در مورد این موارد صحبت کنید تا راهنمایی لازم را دریافت نمایید.

    در صورتی که درد درمان ارتودنسی به شدت ناراحت‌کننده باشد یا به طور مداوم ادامه داشته باشد، بهتر است به متخصص ارتودنسی خود اطلاع دهید. او می‌تواند وضعیت شما را بررسی کند و در صورت لزوم تغییراتی در برنامه درمانی اعمال نماید تا ناراحتی شما کاهش یابد.

    افراد واجد شرایط برای درمان ارتودنسی:

    افرادی که واجد شرایط برای درمان ارتودنسی هستند، عبارتند از:

    –         افراد با مشکلات ارتودنسی:

     افرادی که مشکلاتی مانند دندان‌های روی هم، ترکیب نامناسب دندان‌ها، تنگی یا گشادی محل رویش دندان‌ها، پروکسیمیتی (نزدیکی بیش از حد دندان‌ها)، پیشروی یا پسروی فک‌ها، بیت عمودی نامتعادل و غیره دارند، واجد شرایط برای ارتودنسی هستند.

    –         افراد با دندان‌های ناهمسان:

     افرادی که دندان‌هایشان ناهمسان هستند و به همراهی و تنظیم دندان‌ها و فک‌ها نیاز دارند، می‌توانند از ارتودنسی استفاده نمایند.

    نکاتی که از درمان ارتودنسی نمی دانستید
    نکاتی که از درمان ارتودنسی نمی دانستید

    –         افراد با مشکلات در بیت (ملاک بسته شدن دندان‌ها):

    افرادی که مشکلاتی در بیت عمودی (ملاک بسته شدن دندان‌ها) دارند، مانند دندان‌های بیش‌از‌حد بیرون زده، دندان‌های بیش‌از‌حد داخل رفته، بیت عمودی عمیق یا بیت عمودی باز، می‌توانند نیاز به درمان ارتودنسی داشته باشند.

    –         افراد با مشکلات در جا به جایی دندان‌ها:

    افرادی که دندان‌هایشان به طور ناصحیح در جای خود قرار گرفته اند و نیاز به تنظیم و ترتیب صحیح دندان‌ها دارند، می‌توانند از درمان ارتودنسی بهره‌بردارند.

    –         مشکلات دیگر:

    برخی افراد ممکن است به دلیل مشکلاتی مانند جاگیری نامناسب دندان‌ها یا تنگی فضای دهان، نیاز به درمان ارتودنسی برای بهبود دهان و فک خود داشته باشند.

    در هر صورت، برای تشخیص و تعیین وضعیت دقیق شما و ارزیابی اصولی برای درمان ارتودنسی، بهتر است به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. او به شما راهنمایی لازم را ارائه می دهد و برنامه درمانی مناسبی را تعیین می کند.

    دکتر پروین خرازی یکی از متخصصین برتر در حوزه درمان ارتودنسی می باشد. بیماران زیادی از رده های سنی پایین تا بزرگسالان از خدمات ایشان بهره می برند. دکتر خرازی با ارائه درمان های تخصصی و ارائه مشاوره های لازم کمک می نماید که لبخند زیباتری داشته باشید. شما می توانید برای دریافت نوبت از طریق وب سایت دکتر خرازی اقدام نمایید.

    امتیاز شما به این مطلب:

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا