رپورتاژ

در جلسات مشاوره ازدواج افراد هرچیزی را تبدیل به فاجعه می کنند!

در جلسات مشاوره ازدواج افراد هرچیزی را تبدیل به فاجعه می کنند!

ارتباطات اولیه ما با مراقب کودکی مان، تصورات و انتظارات ما را شکل می دهد و موجب می شود تا اتفاقات را آنگونه که آنها به ما گفتند درک کنیم، به همین دلیل طبق نظر مشاوره ازدواج بررسی سبکهای دلبستگی و روابط اولیه هر انسان در درک کردن و بینش پیدا کردن به آنچه در درون او می گذرد بسیار مهم و قابل توجه است. برخی افراد به علت تجارب زندگی که باعث ایجاد سیستم ترس و امنیت در آنها شده، با کوچکترین موضوعی بهم می ریزند و تصور می کنند که فاجعه اتفاق افتاده است. در واکنش های این افراد، احساسات و آنچه در لحظه حس می کنند؛ حرف اول را می زند و از تفکر و منطق خبری نیست، چرا که احساسات شدید و کنترل نشده، مانع از این می شود که فرد از منطق استفاده کند.

فردی را تصور کنید که همیشه اطرافیان با او بدینگونه برخورد کرده اند که هیجانات منفی خوب نیستند و او نباید این هیجانات را تجربه کند ولی واقعیت این است که زندگی پر از فراز و نشیب است و قرار نیست همیشه پر از حس خوب باشد. این افراد، زمانی که با هیجان منفی روبرو می شوند، چون شیوه برخورد با آن را نمی دانند، اجتناب می کنند و شروع به فاجعه سازی می کنند. در جامعه ما، به چنین افرادی زود رنج یا اصطلاحا نازک نارنجی می گویند، در حال که برخلاف این اصطلاح، آنها درد بسیاری را تجربه می کنند چرا که نمی دانند با هیجانات منفی چطور برخورد کنند. زندگی این آدم ها نه تنها برای خودشان بلکه برای اطرافیانشان نیز، کمی مشکل ساز است و گاهی در برابر بعضی اتفاقات واکنش های پیش بینی نشده ای بروز می دهند که باعث قطع رابطه با یکی از نزدیکان شان می شود. برای مثال آنها می توانند یک سوال به ظاهر معمولی را جوری تفسیر کنند که باعث شروع یک دعوای بی پایان شود و اینگونه تجربه هیجانات منفی را در زندگی بیشتر و بیشتر می کنند.

رابطه ملاکی برای سنجش سلامت روان است.

سنجش سلامت روان
سنجش سلامت روان

یکی از معیارهای تضمین کننده سلامت روان انسان ها، داشتن روابط سالم بین فردی است. انسان یک موجود اجتماعی است که رشد شخصیتش با روابط اجتماعی امکان پذیر می شود. همانطور که در ابتدای متن گفتیم، هر انسانی در کودکی خود را از طریق بزرگسالان و مراقبین اولیه تعریف می شود و با بزرگ تر شدن، همچنان نقش اطرافیان در زندگی او پر رنگ می ماند، فقط معیار سنجش ممکن است از والدین به دوستان، همسر و .. تغییر پیدا کند. زود رنج یا همان نازک نارنجی بودن یکی از مسائلی است که این تعامل های بین فردی را به چالش می کشد و گاهی باعث بهم خوردن این روابط می شود، اتفاقی که می تواند زندگی فرد را با مشکل روبرو کند.

زودرنج ها تحمل سختی ندارند!

اصولا اصطلاح «نازک نارنجی» به افرادی گفته می شود که تحمل هیچ گونه سختی اعم از جسمانی، روحی و روانی را ندارند. چنین افرادی در مواجهه با کوچک ترین مشکلی، احساس ناراحتی و غم می کنند و معمولا در این جور موارد طرف مقابل شان را مقصر می دانند. این افراد هیچ گاه توجه نمی کنند که شاید خودشان هم در بعضی برخوردها اشتباه کرده باشند و شاید اوضاع اونقدری که آنها تحلیل و تفسیر کرده اند، خراب نبوده و فقط یک سوءتفاهم ساده بوده که با گفت و گو حل میشده. براساس نظر آقای دکتر محمدرضا تابع جماعت و اطلاعات بدست آمده از مشاوره خانواده افراد زود رنج اگر به چند نکته که در ادامه گفته می شود توجه کنند و تلاش کنند تا در زندگی شان این موارد را عملی کنند، به احتمال زیاد مشکلات شان کمتر خواهد شد، چرا که خیلی اوقات، دلیل مشکلات این است که ما فکر می کنیم راه حلی برای آنها وجود ندارد. زود رنج ها قبل از هر تلاشی برای اصلاح این رفتارشان باید کاملا به خود مطمئن باشند که مى توانند روحیه شان را تغییر دهند، ولى نباید براى نتیجه گیرى عجول باشند و دست به پیش بینی بزنند، بلکه باید با صبر و رعایت دستور العمل ها اوضاع را دگرگون کنند.

از ذهن خوانی پرهیز کنید

سنجش سلامت روان
سنجش سلامت روان

ذهن خوانی کردن همانطور که از اسمش مشخص است یعنی فرد توانایی این را دارد تا بداند، در ذهن طرف مقابل چه چیزی می گذرد؛ یعنی بدون بررسی کافی روابط بین خودتان و طرف مقابل، تصمیم گیری یا قضاوت کنید. افراد زودرنج باید به این نکته توجه کنند که هیچ گاه بر اساس آن چیزی که احساس می کنند، تصمیم نگیرند و با طرف مقابل شان برخورد نکنند چرا که جهان بینی ما نشات گرفته از درون ما است نه آنچه واقعیت دارد. گاهی آن چیزی که احساس انسان ها می گوید با حقیقت متفاوت است.

اختلاف نظر همیشه پیش می آید

این انتظار که فکر کنیم روابط بین فردی، حتما باید همان طور که ما می خواهیم، پیش برود انتظار اشتباه و آسیب زننده ای است. وجود اختلاف نظر در بیشتر روابط بین فردی اجتناب ناپذیر است و حتی گاهی اوقات موجب تقویت و پیشرفت در رابطه می شود. طبق اطلاعات بدست آمده از مشاور روانشناس سرکار خانم دکتر نسرین باقری، وقتی افراد دچار اختلاف نظر می شوند موجب می شود تا زمان بیشتری را به گفت و گو بپردازند و اینگونه پایه های رابطه مستحکم تر می شود چرا که هر اختلاف نظر و حل کردن آن، یک صمیمت ایجاد می کند. البته نکته اصلی چگونگی حل کردن آن اختلاف است، اگر به صورت نادرستی به آن توجه شود، نه تنها موجب نزدیکی نمی شود بلکه موجب فاصله بیشتر نیز می شود.

احساسی استدلال نکنید

احساسی استدلال نکنید
احساسی استدلال نکنید

افرادی که بیشتر استدلال های شان بر مبنای احساس شان است، فکر می کنند احساسات منفی آن ها منعکس کننده واقعیت های منفی طرف مقابل شان است و اینگونه به سادگی مسئولیت را از خود سلب می کنند. در واقع این افراد، زمانی که حس می کنند از یک نفر بدشان می آید و چندان دل خوشی از او ندارند، فکر می کنند که به دلیل بد بودن طرف مقابل، این احساس منفی در آن ها به وجود آمده است. در صورتی که ممکن است در حقیقت این گونه نباشد و او به خاطر تجربه های ناموفق در روابطش با آن فرد خاص، به این احساس رسیده باشد.

سخن پایانی:

امیدواریم که مطالب گفته شده برای شما سودمند بوده باشد، اگر شما نیز درگیر زودرنجی هستید یا فردی در نزدیکی شما با این مشکل درگیر است، یکی از بهترین و امن ترین تصمیمات، مراجعه به کلینیک روانشناسی است. یکی از کلینیک های روانشناسی خوب در این زمینه مرکز مشاوره انتخاب نو است که با داشتن درمانگرانی حرفه ای و کارآمد، آماده کمک به شما عزیزان است. هر آن چیزی که حس می کنید همیشه مبنای واقعیت نیست و یک حس خالص که بیانگر نیاز اصلی شما باشد نیست چرا که این حس می تواند ناشی از برخورد و انتظاراتی باشد که اطرافیان از ما داشته اند، پس از شما می خواهیم درمان را جدی بگیرید و بدانید که با کمک یک تراپیست خوب مشکلات حل شدنی است.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا