رپورتاژ

تشخیص اوتیسم در کودکان

  • تشخیص اوتیسم در کودکان

    تشخیص اختلال طیف اوتیسم (ASD) می تواند دشوار باشد زیرا هیچ آزمایش پزشکی مانند آزمایش خون برای تشخیص این اختلال وجود ندارد. پزشکان برای تشخیص به تاریخچه رشد و رفتار کودک نگاه می کنند.
    اختلال طیف اوتیسم گاهی اوقات در سن ۱۸ ماهگی یا کمتر قابل تشخیص است. در سن ۲ سالگی، تشخیص توسط بهترین دکتر اوتیسم تهران با تجربه بالا می تواند قابل اعتماد در نظر گرفته شود. با این حال بسیاری از کودکان تا زمانی که بزرگتر شوند، تشخیص نهایی را دریافت نمی کنند. برخی از افراد تا نوجوانی یا بزرگسالی تشخیص داده نمی شوند. این تاخیر به این معنی است که افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم ممکن است کمک اولیه مورد نیاز خود را دریافت نکنند.
    تشخیص کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم در اسرع وقت برای اطمینان از دریافت خدمات و حمایت‌هایی که کودکان برای دستیابی به پتانسیل کامل خود نیاز دارند، مهم است. چندین مرحله در این فرآیند وجود دارد. شما می توانید از طریق شماره های ۰۹۱۲۶۱۱۷۷۴۲-۰۹۳۵۶۱۱۷۷۴۲ با مرکز تخصصی درمان اوتیسم جهت تشخیص و درمان اختلال طیف اوتیسم تماس حاصل فرمایید.

    بهترین دکتر تشخیص اوتیسم
    بهترین دکتر تشخیص اوتیسم

    نظارت بر تکامل کودک

    نظارت بر رشد فرآیندی فعال و مداوم برای تماشای رشد کودک و تشویق گفتگو بین والدین و ارائه دهندگان در مورد مهارت‌ها و توانایی‌های کودک است. نظارت بر رشد شامل مشاهده چگونگی رشد کودک شما و اینکه آیا فرزند شما به نقاط عطف رشد معمولی یا مهارت هایی که اکثر کودکان در سن معین به آن دست می یابند در بازی، یادگیری، صحبت کردن، رفتار و حرکت می رسد یا خیر.
    هنگامی که فرزند خود را به دکتر متخصص می برید، پزشک رشد تکاملی کودک را بررسی می کند. پزشک ممکن است از شما سؤالاتی در مورد رشد فرزندتان بپرسد یا با کودکتان صحبت و بازی کند تا ببیند آیا در حال رشد و رسیدن به نقاط عطف است یا خیر.
    دکتر متخصص همچنین ممکن است در مورد سابقه خانوادگی فرزندتان بپرسد. حتماً پزشک خود را در مورد شرایطی که اعضای خانواده فرزندتان دارند از جمله اختلال طیف اوتیسم، اختلالات یادگیری، ناتوانی ذهنی یا اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) مطلع کنید.

    مرکز تشخیص اوتیسم کودکان
    مرکز تشخیص اوتیسم کودکان

    غربالگری رشدی

    غربالگری رشدی، نگاه دقیق‌تری به نحوه رشد فرزندتان دارد. غربالگری رشد رسمی تر از نظارت بر رشد است. حتی اگر نگرانی شناخته شده ای وجود نداشته باشد، بخشی منظم از برخی از ملاقات های کودک است.
    مرکز تخصصی درمان اوتیسم غربالگری رشدی و رفتاری را برای همه کودکان در طول ویزیت منظم کودکان توسط متخصص اطفال در این سنین توصیه می کند:
    -نه ماهگی
    -هجده ماهگی
    -سی ماهگی

    علاوه بر این، بهترین مرکز درمان اوتیسم تهران توصیه می کند که همه کودکان به طور خاص از نظر اختلال طیف اوتیسم در طول ویزیت منظم کودکان در این سنین غربالگری شوند:
    -هجده ماهگی
    -بیست و چهار ماهگی
    پرسشنامه ها و چک لیست های غربالگری مبتنی بر تحقیقاتی است که فرزند شما را با سایر کودکان هم سن مقایسه می کند. ممکن است سوالاتی در مورد زبان، حرکت و مهارت های تفکر و همچنین رفتارها و احساسات مطرح شود. غربالگری رشد توسط پزشک یا سایر متخصصان در مراقبت های بهداشتی، جامعه یا محیط های مدرسه انجام داد. پزشک ممکن است از شما بخواهد که یک پرسشنامه را به عنوان بخشی از فرآیند غربالگری تکمیل کنید.
    اگر شما یا پزشکتان نگرانی دارید، غربالگری در زمان هایی غیر از سنین توصیه شده باید انجام شود. همچنین اگر کودکی در معرض خطر بالای اختلال طیف اوتیسم باشد (مثلاً داشتن یک خواهر یا برادر یا یکی دیگر از اعضای خانواده مبتلا به اوتیسم) یا رفتارهایی که گاهی اوقات با اوتیسم همراه است، غربالگری اضافی باید انجام شود. اگر ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی فرزندتان به‌طور دوره‌ای فرزندتان را با آزمایش غربالگری رشدی بررسی نمی‌کند، می‌توانید بخواهید که این آزمایش انجام شود.

    تشخیص اوتیسم کودکان
    تشخیص اوتیسم کودکان

    تشخیص تکاملی

    تشخیص تکاملی می‌تواند نشان دهد که آیا کودک در مسیر رشد درست قرار دارد یا اینکه متخصص باید نگاه دقیق‌تری داشته باشد. این ارزیابی رسمی نگاهی عمیق تر به رشد کودک است و معمولاً توسط یک متخصص آموزش دیده مانند یک متخصص اطفال، روانشناس کودک، آسیب شناس گفتار و زبان، کاردرمانگر یا سایر متخصصان انجام می شود.  نتایج این ارزیابی نقاط قوت و چالش‌های فرزند شما را برجسته می‌کند و می‌تواند نشان دهد که آیا آنها معیارهای تشخیص رشد را دارند یا خیر.
    تشخیص اختلال طیف اوتیسم اکنون شامل چندین بیماری است که قبلاً به طور جداگانه تشخیص داده می شد. اختلال اوتیستیک، اختلال رشد فراگیر که به طور دیگری مشخص نشده است (PDD-NOS) و سندرم آسپرگر.  پزشک یا سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی می تواند به شما در درک و هدایت روند تشخیصی کمک کند.
    نتایج یک ارزیابی رسمی رشد همچنین می تواند نشان دهد که آیا کودک شما به خدمات مداخله زودهنگام نیاز دارد. در برخی موارد، متخصص ممکن است مشاوره و آزمایش ژنتیک را برای فرزندتان توصیه کند. لازم به ذکر است که شما می توانید از طریق به بهترین مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی تهران جهت تشخیص و درمان کودکان مبتلا به اوتیسم اقدام فرمایید.

    امتیاز شما به این مطلب:

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای

    یک نظر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    -- بارگیری کد امنیتی --

    دکمه بازگشت به بالا