رپورتاژ

یک درخت پیوندی خوشه ای گیلاس یا آلبالو چقدر میوه تولید می کند؟

یک درخت پیوندی خوشه ای گیلاس یا آلبالو چقدر میوه تولید می کند؟

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که به احداث باغ گیلاس و آلبالو فکر می کنید و می خواهید برنامه ریزی های خود را انجام دهید، حتماً یکی از سوال مهم برای شما این است که ” یک درخت گیلاس یا آلبالو چقدر میوه تولید می کند؟”؛ درختان گیلاس و آلبالو، از مرغوب ترین میوه های هسته دار با ارزش غذایی فوق العاده را حاصل می کنند. با این حال، این میوه ها همواره یکی از گران ترین گزینه ها برای خرید هستند؛ دلیل آن، هزینه های بالای نیروی کار برای برداشت میوه ها است. پرورش بهترین ارقام نهال گیلاس و آلبالو یک گزینه پرسود و پربازده است، اما درختان گیلاس و آلبالو واقعاً چقدر میوه تولید می کنند و آیا ارزش کاشت را دارند؟

خرید بهترین ارقام نهال گیلاس
خرید بهترین ارقام نهال گیلاس

این سوال مهم را باید قطعاً هنگام بررسی و خرید نهال گیلاس و خرید نهال آلبالو از کارشناسان نهالستان بپرسید. انتخاب شما می تواند بر روی محصول دهی درختان در دوران بلوغ تأثیر زیادی داشته باشد. همچنین شرایط اقلیمی منطقه باغ شما در خریدتان تأثیرگذار است.

طبق یک مطالعه تحقیقاتی، یک درخت گیلاس بالغ که حدود ۱۵ سال سن دارد، در یک فصل، ۴۰۰ کیلوگرم میوه تولید می کند. این معادل حدود ۴۰۰۰ میوه در هر فصل است که معمولاً در هفته های اول تابستان می رسد، اما فصل باردهی، نسبتاً کوتاه است و فقط چند هفته طول می کشد. برای تولید محصولی در این حجم، درختی نسبتاً بزرگ لازم است (یعنی ارتفاعی حدود ۱۰ متر یا کمی هم بیشتر).

اگر تصمیم به راه اندازی باغ گیلاس و آلبالو را دارید، باید فضای کافی عمودی و افقی را برای رشد درختان در طول عمر خود در نظر بگیرید. درست است که پس از خرید نهال ها، آنها کوچک و باریک هستند اما در طول ۵ تا ۷ سال که به بلوغ برسند، به خوبی رشد می کنند و به فضای بیشتری نیاز دارند. به این ترتیب، نمی توانید یک درخت گیلاس یا یک درخت آلبالو در باغچه خانه تان بکارید؛ بهتر است باغ کوچکی آماده کنید و تعداد مناسبی نهال بخرید تا باردهی خوبی برایتان حاصل شود.

چقدر طول می کشد تا درختان گیلاس و آلبالو میوه بدهند؟

خرید بهترین ارقام نهال آلبالو
خرید بهترین ارقام نهال آلبالو

اکثر درختان گیلاس و آلبالو نسبت به سایر درختان میوه هسته دار، مانند زردآلو و آلو، دیرتر میوه می دهند، اما عمر طولانی تری نیز دارند. به طور معمول، درخت گیلاس از حداقل ۳ سال و گاهی اوقات بیشتر، میوه تولید نمی کند. علاوه بر این، اولین برداشت میوه ها معمولاً نسبتاً کم است و ممکن است تا ۸ یا ۹ سال طول بکشد تا محصول واقعاً قابل توجه باشد. با این حال، هنگامی که درختان گیلاس و آلبالو شروع به باردهی کنند، می توانند میوه های بسیار پربار حاصل کنند.

درختان گیلاس و آلبالو معمولاً حدود ۳۰ تا ۴۰ سال و گاهی بیشتر عمر می کنند، در حالی که بسیاری از درختان میوه هسته دار، تنها حدود ۲۰ سال عمر می کنند. طول عمر نهال های گیلاس و آلبالو به نوع ارقام آنها بستگی دارد.

آیا برای تولید میوه، به کاشت بیش از یک درخت گیلاس یا آلبالو نیاز است؟

مانند تمام انواع درختان میوه، گیلاس و آلبالو هم نیاز به گونه گرده افشان دارند اما نیاز به درخت دوم برای گرده افشانی متقاطع، به تنوع آن ها بستگی دارد. ارقام آلبالو، خود گرده افشان هستند که به این معنی است که برای تولید میوه، به درختان گرده افشان نیاز ندارند. با این حال، اگر یک واریته نهال گیلاس شیرین بکارید، در بیشتر موارد برای به دست آوردن میوه، به درخت دوم یا همان درختان گرده افشان نیاز است، اما استثناهایی نیز در این مورد وجود دارد.

با این حال، حتی اگر برخی از واریته ها، خود گرده افشانی دارند، باز هم از حضور درخت دوم، سود می برند. زیرا به طور کلی، میزان گرده افشانی بهبود می یابد و در نتیجه عملکرد درخت را افزایش می دهد. هنگام خرید نهال آلبالو و خرید نهال گیلاس باید به این موضوع دقت کنید و اطلاعات بیشتر را از کارشناسان نهالستان بپرسید.

کدام آب و هوا برای درختان گیلاس و آلبالو مناسب است؟

درختان گیلاس و آلبالو برای رشد در مناطق معتدل و کمی مرطوب مناسب هستند، با این حال، محدودیت هایی در این زمینه وجود دارد. واریته های آلبالو به دلیل اینکه دیرتر از انواع گیلاس گل می دهند، مقاوم ترین گونه ها به سرما هستند. این ویژگی، خسارات ناشی از یخبندان دیررس را محدود می سازد.

در حالی که انواع گیلاس شیرین فقط می توانند دمای حدود ۲۰- درجه فارنهایت (یا ۲۸- درجه سانتیگراد) را تحمل کنند. با این حال، انتخاب واریته‌های نهال گیلاس برای کاشت در مناطق، به ‌واسطه ساعات سرمای مورد نیاز، در یک رقم معین محدود می‌شود.

درختان گیلاس و تمام درختان میوه هسته دار، باید در معرض دمای کمتر از ۴۵ درجه فارنهایت (۷ درجه سانتیگراد) قرار گیرند تا بتوانند با موفقیت میوه تولید کنند. به این معیار، “نیاز سرمایی” گفته می شود و برای رقم های متفاوت، عددهای معین دارد.

نیاز سرمایی ارقام نهال گیلاس و آلبالو طبق جدول زیر تقسیم بندی شده است؛ پس بهتر است شرایط آب و هوایی باغ را با این عددها مقایسه کنید و ببینید در طول سال، چقدر تغییرات دمایی دارد:

ساعت سرما برای نهال هامتوسط دماماه های سرد سال
۰۱۹.۷°C (67.5°F)معمولی
۳۰۰۱۵.۵°C (59.9°F)سرمای کم
۳۳۰۱۵.۳°C (59.5°F)سرمای کم
۴۵۰۱۴.۰°C (57.2°F)سرمای متوسط
۵۰۰۱۳.۶°C (56.5°F)سرمای متوسط
۵۲۰۱۳.۱°C (55.6°F)سرمای متوسط
۶۰۰۱۲.۷°C (54.9°F)سرمای متوسط
۸۰۰۱۰.۲°C (50.4°F)سرمای زیاد
۱۱۰۰۷.۹°C (46.2°F)سرمای زیاد
۱۲۵۰۰.۰°C (32.0°F)سرمای خیلی زیاد

انواع نهال گیلاس و آلبالو که می توانید بخرید

نهال آلبالو مونت مونسی- نهال آلبالو اسرائیلی-نهال آلبالو فرنگی-نهال آلبالو بوترمو-نهال آلبالو پربار سیکانی-نهال آلبالو خوشه ای مورلو-نهال آلبالو محلی-نهال آلبالو مجاری-نهال آلبالو گوشواره ای-نهال آلبالو گیسی

نهال گیلاس استار-نهال گیلاس دورون نری-نهال گیلاس تک دانه-نهال گیلاس لامبرت-نهال گیلاس لیندا-نهال گیلاس مالیزیا-نهال گیلاس امپرور فرانسیس-نهال گیلاس بارلت-نهال گیلاس گلد-نهال گیلاس مارگارت-نهال گیلاس هارت-نهال گیلاس سیاه-نهال گیلاس بینگ-نهال گیلاس سم-نهال گیلاس مرتون گلوری-نهال گیلاس نوبل-نهال گیلاس سفید-نهال گیلاس خوشه ای فرانسه-نهال گیلاس فرنگی-نهال گیلاس شیشه ای-نهال گیلاس زرد ارومیه-نهال گیلاس صورتی لواسان-نهال گیلاس رژینا

نکات تکمیلی برای کاشت نهال گیلاس و آلبالو

خرید نهال میوه پیوندی جهادکشاورزی
خرید نهال میوه پیوندی جهادکشاورزی

نهال های گیلاس و آلبالو بهتر است در اواخر زمستان کاشته شوند، اما اگر در آب و هوای بسیار سرد زندگی می کنید که در آن، زمین، یخ می زند، گاهی اوقات، این کار، عملی نیست. در این موارد ممکن است لازم باشد نهال ها را کمی دیرتر بکارید.

قیمت خرید نهال آلبالو و خرید نهال گیلاس، با ریشه های برهنه، ارزان تر از نهال های گلدانی است. بهتر است در این نوع خرید، مراقب ریشه های نهال ها باشید تا سرمازدگی برایشان اتفاق نیوفتد.

در حالت ایده آل، نهال های گیلاس و آلبالو باید در مکانی گرم و آفتابی کاشته شوند که حداقل ۸ ساعت در روز آفتاب داشته باشند. با این حال، اگر باغ در شرایطی است که آب و هوای متنوع یا متغیر دارد، انتخاب هوشمندانه یک مکان برای کاشت می تواند تفاوت بسیار زیادی در عملکرد درختان ایجاد کند.

نکته مهم بعدی، کیفیت خاک است؛ درختان گیلاس و آلبالو معمولاً پاهایه خیس را دوست ندارند. این نهال ها، در خاک با زهکشی خوب که حاوی مقدار زیادی مواد آلی باشد و کمی اسیدی باشد ( pH= 6.5 تا ۷.۰ ایده آل است) بهتر رشد می کنند. برای بررسی خاک، استفاده از PH متر به جای نوارهای pH راحت تر است و معمولاً نتیجه دقیق تری ارائه می دهند.

پس از آماده شدن خاک، یک گودال حفر کنید و نهال ها را در جای خود قرار دهید. پس از قرار گرفتن نهال، حفره را با خاک پر کنید، و آن را به خوبی آبیاری کنید و سپس یک لایه ضخیم از مالچ ارگانیک روی آن بگذارید. مطمئن شوید که پوشش مالچ با تنه نهال ها تماس ندارد. پوشش اضافه مالچ که در تماس با پوسته باشد می تواند پوسیدگی تنه درختان را ایجاد کند.

خرید نهال گیلاس و آلبالو با قیمت رقابتی از بهترین نهالستان کشور

ملاحظه می کنید که راه اندازی یک باغ میوه یا توسعه باغ، به برنامه ریزی ها و جزئیات زیادی نیاز دارد. همه کارها باید با دقت انجام گیرند؛ شما با گیاهان زنده سروکار دارید و آنها به مراقبت نیاز دارند. پس از خرید بهترین ارقام نهال گیلاس و نهال آلبالو، شرایط کاشت را فرآهم کنید و نهال ها را بکارید.

نهالستان پالیز به عنوان یکی از معتبرترین نهالستان های کشور، بیش از نیم قرن تجربه را پشتوانه خود دارد و مهندسان و کارشناسان این نهالستان به این موضوع افتخار می کنند که همراه باغداران عزیز باشند. شما هم می توانید بهترین رقم های نهال میوه و نهال گردو و نهال بادام را از این مرکز معتبر سفارش دهید. در حال حاضر، ارقام نهال پیوندی میوه توسط این نهالستان به فروش می رسد که برای کاشت در شرایط سخت آب و هوایی بسیار مناسب است.

برای خرید عمده نهال بادام شناسنامه دار و ثبت سفارش می‌توانید به وبسایت نهالستان پالیز به آدرس https://paliznahal.ir/ مراجعه نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا ارتباط با مشاوران ما به صورت رایگان و همه روزه میتوانید از طریق راه‌های ارتباطی با ما تماس بگیرید.

شماره تماس: واحد پشتیبانی و فروش نهالستان پالیز ۰۹۱۴۴۵۰۱۰۰۸ – ۰۹۱۴۴۵۰۱۰۰۷

آدرس دفتر :آذربایجان غربی، میاندوآب، خیابان ۲۴ متری فرهنگیان شرکت پالیز

آدرس گلخانه :آذربایجان غربی، شهرستان میاندوآب، کمربندی شمالی، میدان ولایت، اتوبان ولایت

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا