چگونه گواهی حلال برای مشاغل و مصرفکنندگان سودمند است؟
دریافت گواهی حلال، یکی از راههای اطمینان از حلال بودن برای کسبوکار مواد مرتبط با مواد غذایی است که مستلزم تأیید محصولات و فرایندها توسط یک نهاد معتبر صدور گواهی حلال است. مسلمانان و مصرفکنندگان حلال از مجموعهای از دستورالعملهای غذایی به نام حلال پیروی میکنند. حلال کلمهای عربی به معنای «مجاز» است. اغلب برای غذا و نوشیدنی استفاده میشود، اما میتواند در زمینههای دیگر زندگی مانند لوازم آرایشی، داروسازی، گردشگری و بانکداری نیز کاربرد داشته باشد.
استاندارد حلال، عناصر استاندارد HACCP و ISO 22000:2018 را ترکیب و تکمیل میکند. با این سیستم چارچوبی مؤثر برای توسعه، اجرا، نظارت و بهبود مستمر سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی ارائه میدهد.
از کجا ایزو بگیریم؟ یکی از مراجع معتبری که بهصورت بینالمللی در حال فعالیت است EIQM است که این مرجع صدور بعد از ممیزیهای متعدد توسط نهاد بالادستی خود به محبوبیت زیادی دست پیدا کرده است.
گواهی حلال چیست؟
غذای حلال طبق قوانین اسلامی، عاری از هر گونه مواد یا فرایندهای غیرمجاز تهیه میشود. این شامل الکل، فرآوردههای گوشت خوک، و پرندگان با چنگال و هر گونه فرآورده جانبی حیوانی است که به روش خاصی ذبح نشده باشد
گواهی حلال فرایند تأیید مطابقت محصولات یا خدمات یک تجارت حلال با قوانین اسلامی است. مرجع ذیصلاح اسلامی یا ارگان حلال، معمولاً پس از بررسی محصولات، مواد تشکیلدهنده و تأمین مواد اولیه، گواهی را صادر میکند. آنها فرایندها، محل تولید، بستهبندی و برچسبگذاری آن را بررسی میکنند تا مطمئن شوند همه چیز مطابق با استاندارد است. حلال دیگر فقط غذا نیست. دامنه حلال بهسرعت درحالرشد است و ارزشی معادل ۲.۳ تریلیون دلار در سطح جهان دارد که پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ به ۴.۹۶ تریلیون دلار برسد.
اخیراً تقاضا برای محصولات و خدمات دارای گواهی حلال از سوی جامعه مسلمانان افزایشیافته است – از غذا گرفته تا دارو، گردشگری، داروسازی، لوازم آرایشی و مد. عمدتاً این روند صعودی به این دلیل است که مصرفکنندگان نسبت به حقوق و مسئولیتهای خودآگاهی بیشتری پیدا میکنند.
گواهی حلال همچنین نشانهای از کیفیت و ایمنی است که نشان میدهد محصول یا خدمات تحت استانداردهای سختگیرانه اسلامی تولید شده است. در نتیجه، بسیاری از کسبوکارها به دنبال گواهی حلال هستند تا از این بازار پرسود بهره ببرند. درحالیکه تقاضا برای غذاهای دارای گواهی حلال در کشورهای مسلمان رایج است، اما این یک پدیده در سطح جهانگسترش پیدا کرده است.
مزایای گواهی حلال برای مشاغل
افزایش دسترسی به مصرفکنندگان مسلمان و حلال
پیشبینی میشود که جمعیت مسلمانان تا سال ۲۰۳۰ به ۲.۲ میلیارد نفر برسد که ۲۶.۴ درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهد. در سال ۲۰۱۶، مصرفکنندگان مسلمان ۱.۲ تریلیون دلار آمریکا فقط برای غذا و نوشیدنی هزینه کردند. پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۲ این رقم به ۱.۹ تریلیون دلار برسد. این امر به این معنا است که بازار بزرگ و روبهرشدی برای محصولات دارای گواهی برای مشاغل حلال وجود دارد؛ بنابراین، گواهی حلال راهی برای استفاده از این بازار پرسود است.
افزایش اعتبار و شفافیت
فرایند صدور گواهینامه حلال بسیار سختگیرانه است و کسبوکارها برای دریافت گواهی باید معیارهای مختلفی را رعایت کنند. کسبوکارهای حلالی که این فرایند سخت را طی کردهاند، این پیامی قوی را به مصرفکنندگان میفرستند که منبع معتبر و قابلاعتمادی از محصولات حلال هستند. مصرفکنندگانی که آرم حلال را روی محصولات میبینند، بهاحتمال زیاد به این برند اعتماد کرده و از آن خرید میکنند. این افزایش شفافیت برای مشاغل خوب است، زیرا باعث ایجاد اعتماد و اعتماد مصرفکننده میشود.
بهبود تصویر و شهرت برند
در بازار رقابتی امروزی، کسبوکارها باید خود را از رقبای خود متمایز کنند. یکی از راههای انجام این کار، دریافت گواهی حلال است که میتواند به کسبوکارها کمک کند تا تصویر و شهرت مثبتی برای برند در میان مصرفکنندگان مسلمان ایجاد کنند. کسبوکاری که مسلمان پسند است، احتمالاً اعتماد و وفاداری مصرفکنندگان حلال را جلب میکند که به نوبه خود میتواند منجر به فروش و بازگشت سرمایه بیشتر شود؛ بنابراین گواهی حلال میتواند بهعنوان یک ابزار بازاریابی ارزشمند برای تمایز کسبوکارها از سایرین در نظر گرفته شود.
افزایش ایمنی و کیفیت محصول
گواهی حلال مستلزم رعایت دستورالعملها و استانداردهای سختگیرانه است. این امر میتواند به بهبود ایمنی و کیفیت محصولات و خدمات کمک کند و ریسک خدشهدار کردن شهرت را کاهش دهد.
بهبود مدیریت زنجیره تأمین
گواهی حلال میتواند به کسبوکارها کمک کند زنجیره تأمین خود را ساده کنند و خطر آلودگی متقابل با محصولات غیر حلال را کاهش دهند. این امر منجر بهصرفه جویی در هزینه و بهبود کارایی میشود.