رپورتاژ

درمان کیست مویی با جراحی و روش‌های سنتی

  • درمان کیست مویی با جراحی و روش‌های سنتی

    کیست مویی یا «سینوس پیلونیدال» یک عارضه شایع نشیمن‌گاهی است که می‌تواند برای فرد بسیار آزاردهنده باشد و زندگی روزانه او را مختل کند. کیست مویی در اثر بازگشت مو به زیر پوست ایجاد می‌شود و به شکل آبسه و یا گودال‌های کوچک بر سطح پوست خود را نشان می‌دهد.

     درمان کیست مویی به دلیل درد و مشکلات دیگر آن، برای بسیاری از افراد اهمیت دارد. روش‌های درمان کیست مویی تنوع چندانی ندارند و به دو شکل جراحی و لیزر کیست مویی انجام می‌شوند. درمان کیست مویی با جراحی و روش‌های سنتی از جمله درمان‌هایی هستند که از دیرباز برای بهبود این بیماری استفاده می‌شده‌اند. افرادی که می‌خواهند از روش جراحی برای درمان کیست مویی خود استفاده کنند بهتر است با نکات بسیار مهم این جراحی آشنا شوند.

    جراحی کیست مویی چگونه انجام می‌شود؟

    یکی از روش‌های کارآمد که کیست مویی را به شکل قطعی درمان می‌کند روش جراحی است. تا امروز هیچ روش درمان خانگی و یا دارویی برای درمان کیست مویی ارائه نشده و این روش‌ها تنها می‌توانند علائم بیماری را کمی تسکین دهند؛ بنابراین شما برای درمان این بیماری نیاز به جراحی کیست مویی یا لیزر خواهید داشت.

    انواع جراحی کیست مویی

    جراحی کیست مویی به دو روش انجام می‌شود:

    جراحی کیست مویی به روش باز

    این جراحی در بیمارستان و در بیهوشی کامل یا بی‌حسی از کمر به پایین انجام‌پذیر است. در حین عمل، جراح، بافت آسیب‌دیده کیست مویی را به همراه نواحی اطراف آن برمی‌دارد. پس از برداشتن کیست مویی و تخلیه آن، یک حفره یا گودال در سطح بدن به وجود می‌آید. در روش جراحی باز این گودال یا زخم را بخیه نمی‌زنند و با پانسمان پر می‌کنند. تا حدود یک هفته از این ناحیه ترشحات و عفونت خارج می‌شود و باید پانسمان به شکل منظم و با رعایت نکات بسیار مهم هر روز تعویض شود تا زخم دچار عفونت نگردد. پس از حدود یک هفته، دو تا سه ماه زمان می‌برد تا زخم از کف خود به ترمیم بپردازد و حفره با بافت بدن پر شود. در انتها و پس از طی چندین ماه، تنها یک شیار کوچک از این عمل باقی می‌ماند. در این روش به دلیل اینکه عفونت به شکل کامل از بین می‌رود و زخم از درون به بیرون ترمیم پیدا می‌کند احتمال عود کیست مویی پس از انجام آن بسیار کاهش می‌یابد؛ اما ازآنجاکه در آن بخیه زده نمی‌شود و مراقبت و تعویض پانسمان برای بسیاری از افراد سخت است، امکان دارد افراد چندان تمایلی به انجام آن نداشته باشند.

    جراحی کیست مویی به روش بسته

    این نوع جراحی نیز کاملاً مشابه با روش باز انجام می‌شود و تنها تفاوت آن در این است که در انتها ناحیه بخیه زده می‌شود و یا ممکن است از ترکیب روش باز و بسته در انتها استفاده شود. به دلیل بخیه‌زدن احتمال عفونت کاهش می‌یابد؛ اما به دلیل بسته‌شدن زخم کیست، احتمال عود مجدد بیماری وجود دارد.

    درمان کیست مویی با روش‌های سنتی

    شاید بسیاری از افراد شنیده باشند که داروهای گیاهی و یا درمان‌های سنتی می‌توانند به درمان کیست مویی کمک کنند؛ این باور تأیید شده نیست. روش‌های سنتی و یا خانگی تنها می‌توانند علائم سینوس پیلونیدال را تسکین دهند و یا از عود مجدد کیست مویی جلوگیری کنند. برخی از موادی که در روش‌های سنتی درمان کیست مویی استفاده می‌شوند به شرح زیر هستند:

    استفاده از روغن درخت چای

    توصیه می‌شود یک تکه پارچه کتانی را با حدود ۲ تا ۳ قطره روغن درخت چای آغشته کنید و روی زخم بگذارید. پس از بانداژ ناحیه، اجازه دهید چند ساعت این پارچه روی زخم بماند. می‌توانید این کار را دو تا سه بار در طول روز تکرار کنید. روغن درخت چای به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی خود می‌تواند در کاهش عفونت مؤثر باشد.

    جوش‌شیرین

    ترکیب نصف قاشق‌چای‌خوری جوش‌شیرین و به همان میزان سرکه و قراردادن آن بر روی کیست پیلونیدال به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می‌تواند در کاهش عفونت مؤثر باشد.

    روغن‌کرچک

    در درمان کیست مویی به روش‌های سنتی توصیه می‌شود دو یا سه قطره از روغن‌کرچک روی زخم ریخته شود و سپس آن را مالش دهند.

    جدای از موارد فوق از مواد و گیاهان طبیعی همچون پیاز، دارچین و عسل، نمک اپسوم، چای سیاه، روغن نارگیل، سرکه سیب، و آلوورا در درمان کیست مویی با روش‌های سنتی استفاده می‌شود؛ اما بهتر است استفاده از این روش‌ها حتماً زیر نظر پزشک باشد.

    بهترین مرکز لیزر کیست مویی برای درمان سینوس پیلونیدال

    پس از آشنایی با روش درمان کیست مویی با جراحی، حتماً متوجه شده‌اید که روش جراحی ممکن است به دلیل دوره نقاهت طولانی‌مدت خود برای بسیاری از افراد چندان مناسب نباشد. روش لیزر کیست مویی یکی از درمان‌های جدیدتر است و می‌تواند این بیماری را در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با کمترین عوارض درمان کند و بیمار دوره نقاهت طولانی‌مدت نداشته باشد.

    امروزه مراکز متعددی اقدام به لیزر کیست مویی می‌کنند؛ اما برای انجام این روش باید به بهترین مرکز لیزر کیست مویی مراجعه کرد. بهترین مرکز درمان کیست مویی مکانی است که انجام لیزر توسط متخصصین باتجربه در آن صورت می‌گیرد. جراحان باتجربه با تمام چالش‌های درمان این بیماری آشنا هستند و می‌توانند به بهترین شکل این بیماری را درمان کنند. همچنین مرکز درمانی که شما انتخاب می‌کنید باید تجهیزات لیزر به‌روز و مناسب برای درمان کیست مویی را در اختیار داشته باشد. رعایت اصول بهداشتی و استفاده از ساکشن بلع ویروس در اتاق جراحی، از دیگر نکاتی هستند که باید در انتخاب مرکز موردنظر حتماً به آنها شود. کلینیک درمان فوری را می‌توان بهترین مرکز لیزر کیست مویی برشمرد؛ زیرا می‌تواند تمام شرایط فوق را به بهترین شکل به بیماران ارائه دهد.

    بهترین مرکز لیزر کیست مویی
    بهترین مرکز لیزر کیست مویی

    مراقبت‌های لازم پس از جراحی کیست مویی

    پس از جراحی کیسه مویی باتوجه‌به اینکه زخم باز یا بسته است باید به نکات زیر حتماً توجه داشته باشید:

    مصرف داروهای تجویز شده

    پزشک پس از انجام جراحی، به شما داروهای مسکن و یا آنتی‌بیوتیک را تجویز می‌کند؛ بنابراین حتماً داروهای خود را سروقت خود مصرف کنید.

    تعویض پانسمان و تمیز کردن زخم

    تعویض هر روزه پانسمان در مکان بسیار تمیز و استریل و به شکل صحیح بسیار اهمیت دارد. این کار نیاز به مهارت دارد. اگر احساس می‌کنید شما دانش کافی و یا مهارت لازم را ندارید حتماً از یک پرستار برای این کار کمک بگیرید.

    نشستن بر روی توالت فرنگی

    یکی از مراقبت‌های لازم پس از جراحی کیست مویی این است که پس از جراحی از توالت ایرانی استفاده نکنید و بر روی فرنگی بنشینید.

    مراقبت‌های لازم پس از جراحی کیست مویی
    مراقبت‌های لازم پس از جراحی کیست مویی

    داشتن رژیم غذایی مناسب

    بسیار مهم است تا شما رژیم غذایی زیر نظر دکتر داشته باشید تا از یبوست و ایجاد فشار به ناحیه درمان شده در هنگام اجابت مزاج جلوگیری شود.

    داشتن فعالیت بدنی

    یکی دیگر از مراقبت‌های لازم پس از جراحی کیست مویی داشتن تحرک و فعالیت‌های سبک است؛ زیرا عدم تحرک می‌تواند باعث یبوست شود.

    انواع روش‌های قطعی درمان کیست مویی

    به دلیل اینکه عارضه کیست مویی باعث درد و مشکلات بسیاری برای افراد می‌شود بیماران مبتلا به دنبال آشنایی با انواع روش‌های قطعی درمان کیست مویی هستند. همان‌طور که گفته شد این بیماری از طریق جراحی و لیزردرمانی به شکل قطعی درمان می‌شود و روش‌های خانگی و درمان‌های دارویی نقشی در بهبود آن ندارند؛ بنابراین برای درمان قطعی و کامل این بیماری باید به سراغ انواع روش‌های قطعی درمان کیست مویی؛ مانند جراحی یا لیزر کیست مویی بروید.

    انواع روش‌های قطعی درمان کیست مویی
    انواع روش‌های قطعی درمان کیست مویی

    روش جراحی به دلیل داشتن عوارض خاص و سختی‌هایش امروزه چندان موردتوجه افراد نیست. در مقابل روش لیزردرمانی به دلیل مزیت‌های بسیار خود از جمله عدم نیاز به بستری در بیمارستان، دوره نقاهت کوتاه، و احتمال بسیار پایین عود مجدد بیماری مورد استقبال قرار گرفته است. انواع روش‌های قطعی درمان کیست مویی در مراکز متعددی همچون کلینیک درمان فوری انجام‌پذیر است و شما می‌توانید این بیماری را به شکل قطعی درمان کنید و نگران عود مجدد آن نباشید.

    امتیاز شما به این مطلب:

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    -- بارگیری کد امنیتی --

    دکمه بازگشت به بالا