CE چیست؟ آشنایی با الزامات اخذ CE
CE چیست؟ آشنایی با الزامات اخذ CE
گواهینامه CE به این معنی است که سازنده یا واردکننده مطابقت کالا را با استانداردهای بهداشت، ایمنی و حفاظت از محیطزیست اروپا تأیید میکند.
علامت CE چگونه به نظر می رسد؟
گواهینامه CEچیست؟ CE از دو حرف “C” و “E” تشکیل شده است که هر یک به شکل یک نیم دایره است. علامت CE باید به وضوح قابل مشاهده و خوانا باشد. بنابراین، حداقل ارتفاع ۵ میلی متر تجویز می شود – هر چیزی کمتر به طور جدی خوانایی را مختل می کند.
معنی علامت CE چیست؟
اکنون میدانید CE چیست. برای برخی از محصولاتی که در منطقه اقتصادی اروپا (EEA) فروخته می شوند، داشتن نشان CE الزامی است.
نشان CE بیانگر اعلامیه سازنده است مبنی بر اینکه محصولات او با بالاترین استانداردهای بهداشتی، ایمنی و حفاظت از محیط زیست برای محصولاتی که در منطقه اقتصادی اروپا (EEA) فروخته می شوند، مطابقت دارند. این نه تنها در مورد محصولاتی که در اتحادیه اروپا فروخته می شوند، بلکه برای محصولاتی که در EEA تولید یا برای فروش در EEA طراحی شده اند نیز صدق می کند.
مخفف “CE” مخفف “Conformité Européene” و ترجمه شده به معنای “انطباق اروپایی” است
علامت CE برای هر محصولی که در EEA معامله می شود الزامی نیست. این فقط برای محصولاتی اعمال می شود که مشمول دستورالعمل های مربوطه هستند.
الزامات علامت CE چیست؟
یک الزام اجباری برای صدور نشان CE و فروش مرتبط با محصول مربوطه در منطقه اقتصادی اروپا، اعلامیه انطباق اتحادیه اروپا است. با این بیانیه، تولیدکنندگانی که محصولاتی که در گردش آزاد قرار میدهند با الزامات بهداشتی و ایمنی کلیه دستورالعملهای اروپایی مرتبط مطابقت دارند.
اگر یک محصول دارای علامت CE باشد، همچنین نشان می دهد که سازنده ارزیابی انطباق را انجام داده و مستندات فنی مناسب و همچنین خود اظهارنامه را تنظیم کرده است. تولیدکنندگان باید این اسناد را داشته باشند و در صورت درخواست در اختیار مقامات قرار دهند.
علامت CE باید در کجا قرار گیرد؟
تولید کنندگان معمولاً علامت گذاری را مستقیماً روی محصول مربوطه قرار می دهند. اگر ماهیت یا اندازه محصول اجازه قرار دادن نشان CE را نمی دهد، می توان آن را به جای بسته بندی و اسناد همراه قرار داد.
الزام علامت CE در مورد چه محصولاتی اعمال می شود
تعهد علامت CE، از جمله، در مورد تجهیزات الکتریکی برای استفاده در محدوده های ولتاژ معین، ایمنی اسباب بازی ها، وسایل پزشکی، محصولات ساختمانی، بالابرها، ماشین آلات، ابزارهای توزین غیر اتوماتیک، تجهیزات حفاظت فردی، دستگاه ها و سیستم های حفاظتی برای استفاده اعمال می شود. همانطور که در مناطق خطرناک و تجهیزات تحت فشار در نظر گرفته شده است.
چه کسی باید علامت CE را روی محصولات بچسباند؟
این کاملاً به سطح ریسکی که یک محصول دارد بستگی دارد. تولید کننده، مجاز است علامت CE را به محصولی بچسباند، در صورتی که آن محصول دارای حداقل خطر باشد. به این “تأیید شده” نیز گفته می شود.
سازنده باید اظهارنامه انطباق و همچنین نشان CE را روی محصول ارائه دهد، یا در صورت عدم امکان، روی اسناد و بسته بندی محصول. محصول مربوطه باید با تمام دستورالعمل های اعمال شده در مورد محصول مطابقت داشته باشد.
اگر یک محصول دارای سطح ریسک بالاتری باشد، فرآیند علامت گذاری CE مستلزم مشارکت یک سازمان اطلاع رسانی است. به عنوان مثال، این امر در دستورالعمل ATEX و همچنین دستورالعمل ماشین آلات ضروری است.
الزام علامت CE در کدام کشورها اعمال می شود؟
تعهد علامت گذاری CE در همه کشورهای شرکت کننده در منطقه اقتصادی اروپا (EEA) اعمال می شود، که شامل کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای EFTA می شود – به استثنای سوئیس، که در آن الزامی نیست اما برای برخی از محصولات پذیرفته شده است.
ترکیه همچنین اکثر دستورالعملهای نشانگذاری CE اروپا را اجرا کرده است، که نشانگذاری CE را برای اکثر محصولات الزامی میکند، که دستورالعملهای مربوطه در مورد آنها اعمال میشود.
مدت اعتبار گواهینامه CE چقدر است؟
علامت CE تاریخ انقضا ندارد. با این حال، اگر تغییری در محصولی انجام شود که قبلاً دارای نشان CE است، باید یک روش ارزیابی انطباق جدید انجام شود، در غیر این صورت علامت CE به طور خودکار از بین می رود.
فقط پس از تکمیل این روش می توان علامت CE را به محصول چسباند. با این حال، برای پیشینیان محصول، علامت CE مربوطه هنوز معتبر است.
هزینه های صدور گواهینامه CE چقدر است؟
اگر سازنده خودش ارزیابی انطباق را انجام دهد، هیچ هزینه ای برای اعلامیه انطباق CE و گواهینامه CE وجود ندارد. با این حال، برخی از محصولات باید در ازای دریافت هزینه توسط یک سازمان آگاه آزمایش شوند. هزینه این امر از جمله به روش صدور گواهینامه و ماهیت محصول بستگی دارد
منبع:
گواهینامه ایزو – اخذ ایزو و گرفتن ایزو – صدور ایزو و دریافت ایزو – اخذ CE و HSE