VPN چیست و چه کاربردی در اینترنت دارد؟ + راه اندازی و بهره گیری
VPN چیست و چه کاربردی در اینترنت دارد؟ اطلاعاتی درباره چگونگی و کارکرد vpn می تواند در استفاده از آن بسیار به ما کمک کند، در ادامه مطلب این موضوع را بررسی می کنیم، با تهران کیوسک همراه باشید.
VPN چیست و چه کاربردی در اینترنت دارد؟
طریقه متصل شدن به شبکه بزرگ اینترنت می تواند، توسط وی پی ان ها انجام شود که در ایران اکثر از آن ، به عنوان فیلتر شکن بهره گیری شده هست.
برای اینکه ردپایی از خودتان در فضای اینترنت برای سرویس دهنده اینترنتتان و یا هر شخص دیگری به جا نگذارید، میتوانید از شبکه خصوصی مجازی یا به اختصار VPN بهره گیری کنید.
اما VPN چیست و چرا باید از آنها بهره گیری کرد؟ در این مقاله میخواهیم شما را با طرز کار کلی VPNها و اپلیکیشنهای مرتبط در این اساس آشنا کنیم.
از طرفی هم میخواهیم بگوییم که چرا هر کسی که وقت زیادی را در اینترنت سپری میکند باید حتما از یک سرویس ارایه دهنده VPN بهره گیری کند پس همراه ما باشید.
چرا باید از VPN بهره گیری کنم؟
همانطور که از اسمش معلوم هست، VPN شما را به جای وارد کردن مستقیم به فضای شلوغ و ناامن اینترنت به یک شبکه خصوصی از اینترنت که فقط محدود به خودتان هست متصل می کند.
VPNها مکانیابی شما را بر اساس آیپی به جایی که اصلا معلق به شما نیست، گزینه می کنند.
از همین طریق هست که شما خودتان می توانید امنیتتان را در فضای اینترنت فراهم سازی کنید. یکی دیگر از کاربردهای VPNها ریموت کردن کارمندان یک کمپانی به شبکه خصوصی اداره بوده حتی اگر به صورت فیزیکی در اداره حضور نداشته باشند!
به طور کلی بهره گیری از VPN در دو بخش برای شما خوب خواهد بود.
یکی اینکه با فعال سازی آن شما قادر خواهید بود تا توسط سرورهای هاست VPN به صورت دروغین از یک کشور دیگر به فضای اینترنت دسترسی داشته باشید.
این مورد معمولا برای دسترسی به محتواهایی هست که در کشور زندگی شما قابل دسترس نیستند.
بعنوان مثال نتفلیکیس یکی از آن دسته سرویس دهندههایی هست که در تعدادی از کشورها قابل بهره گیری و دسترسی نیست و شما با VPN می توانید از آن بهره گیری کنید.
یا مثلا گوگل سرویسی چون آنالیتیک را برای دسترسی ایرانیان مسدود کرده و شما چارهای جز بهره گیری از VPN برای دسترسی به این سرویس ندارید.
اما دومین و مهم ترین فایده بهره گیری از VPN رمزگذاری تمامی دادههای ترافیک شما در فضای اینترنت هست.
از این طریق تقریبا درصد اینکه شخصی بتواند ردپای شما را در اینترنت دنبال کندبه صفر می رسد و در نتیجه امنیت بالاتری برایتان فراهم میشود. آن شخص میتواند یک هکر معمولی در همان کافی شاپی باشد که از وای فای اش بهره گیری می کنید و یا یک سازمان که میخواهد از اوضاع شما در اینترنت و تاریخ کوتاه اینترنتگردیتان باخبر شود. اگر نمی خواهید از VPN بهره گیری کنید هیچ مشکلی به وجود نخواهد آمد؛ اما مواردی که در بالا گرفته شد را هم حتما در نظر بگیرید.
VPN چگونه از من محافظت می کند؟ فواید و ضررهای آن چیست؟
VPNها در تلفنهای همراه و یا کامپیوتر شما قرار می گیرند و با اتصال به سرورهای سازنده آنها، یک اتصال رمزگذاری شده همراه با لینکهای قابل اعتماد را در اختیارتان قرار می دهد و شما میتوانید توسط آنها به طور معمولی اما این بار بدون نگرانی و یا محدودیت خاصی از اینترنت بهره گیری کنید.
اما موردی که وجود دارد این هستکه با اتصال به VPN اطلاعات شما و سوابق وبگردیتان به جای اینکه توسط ISP خودتان قابل ردیابی باشد توسط سازنده VPN قابل دسترسی خواهد بود.
بنابراین نباید حتما به آنها اعتماد کامل بکنید و فکر کنید که در فضای اینترنت به طور ۱۰۰ درصد به حالت ناشناس درآمده اید.
بهعنوان مثال هنگامی که به گوگل، فیسبوک و یا وبسایت هایی که نیاز به وارد شدن دارند سر میزنید، اطلاعات شما به صورت Cookie ذخیره می گردند و دفعات بعدی هم حتی اگر با VPN وارد شوید باز هم اطلاعاتتان را به صورت ذخیره شده دیدن خواهید کرد.
در این صورت اگر شخصی از همان دستگاه بهره گیری کند به اطلاعات شما دست خواهد یافت. بنابراین فکر نکنید که با فعال سازی VPN کاملا به صورت ناشناس خواهید بود.
از طرف دیگر تعدادی از سازمانهای دولتی و اجرای قانون می باشند که میتوانند با محبور سازی سرویس دهنده VPN شما آن را غیرفعال کنند و از این طریق به مانیتور کردن شما در فضای اینترنت بپردازند.
عملی شدن این موضوع به سرورهای بهره گیری شده در VPN سرویس دهنده VPN و موارد دیگری مربوط خواهد بود.
از طرف دیگر بهره گیری از VPN سرعت دانلود و آپلودتان را کاهش می دهد.
این مورد به این علت هست که با بهره گیری از آنها به جای اینکه به طور مستقیم به شبکه اینترنت متصل شوید، از یک رابط که همان VPN هست بهره گیری خواهید کرد و بر همین اساس سرعت انتقال دادهها با افت همراه خواهد بود. گرچه این مورد به کیفیت VPN شما و سرورهای اتصالی آن هم بستگی خواهد داشت.
چگونه یک VPN مناسب پیدا کنم؟
پیدا کردن VPN واقعا کار سختی هست و نیاز به تحقیق دارد.
با بهره گیری از VPN شما تمامی اطلاعات و دادههای شخصی تان را در اختیار ارایه دهنده سرویس می گذارید و به همین علت هم باید به دنبال مطمئنترین سرویسدهندهها در این اساس باشید.
بسیاری از VPNهای رایگان در فضای اینترنت وجود دارند که با ذخیره سازی اطلاعات شما از فضای اینترنت به دنبال اخاذی و ایجاد مزاحمتهای گوناگون می باشند.
این موضوع را حتما بدانید که برای داشتن یک VPN خوب باید هزینه کنید و مطمئن باشید سرویس مناسبی را به طور رایگان پیدا نخواهید کرد.
از آن جایی که ارایه دادن VPN به کاربر نیاز به هزینه برای فراهم سازی سرور هست بدون شک آن دسته از سرویسهایی که به صورت رایگان کار می کنند از راه دیگر هزینهشان را بدست میآورند. یکی از این راهها می تواند فروش اطلاعات شخصی شما باشد!
خلاصه که در گزینش برترین سرویس دهنده خودتان تحقیق کنید و برای تصمیمگیری بسیار سختگیرانه عمل کنید.
راه اندازی و بهره گیری از VPN
نکته بسیار دیدنی در این بخش این هست که راه اندازی و بهره گیری از VPN بسیار آسانتر از پیدا کردن سرویس دهنده مناسب برای آن هست.
از هر جایی که VPN را تهیه کرده باشید نیاز به یک برنامه با نام client software دارید.
این اپ را باید در کامپیوتر و موبایل خود نصب کنید تا توسط آن به اکانت VPN خودتان وارد شوید.
تنها با چند کلیک ساده و وارد کردن اطلاعاتتان اتصال شما به اینترنت رمزگذاری خواهد شد و به سرور VPN متصل می شوید.
تقریبا در همۀ موارد به این صورت بوده که شما برای اتصال باید آیپیتان را از یک کشور در دنیا گزینش کنید. بعنوان مثال با گزینش سرور فرانسه شما بعنوان یک شخص که در این کشور به اینترنت متصل شده شناخته خواهید شد.به گزارش پارس ناز در طی مدتی که اپ Client باز هست به دادهها و اطلاعات به نمایش گذاشته شده دقت کنید.
پیش از اتصال پیروز به سرور، وبسایتهای خطرناک را باز نکنید.
گاهی اوقات برنامه ممکن هست به شما سرورهای خاصی را بر اساس میزان سرعت و شلوغی معرفی کند که بهتر هست به آنها هم دقت کنید و سعی داشته باشید تا اتصالتان به این دسته از سرورها باشد.
در آخر این موضوع را بهتر هست بدانید که امنیت داشتن در فضای مجازی و اینترنت فقط به بهره گیری از VPN محدود نمی شود و عوامل زیادی در این اساس میباشند که شما باید آنها را در نظر داشته باشید.
گردآوری: مجله خبری تهران کیوسک