رپورتاژ

آشنایی با انواع فیزیوتراپی کمر

آشنایی با انواع فیزیوتراپی کمر

در این مطلب به ارائه مطالبی راجع به انواع فیزیوتراپی کمر پرداختیم. شما می توانید یکی از این روش ها را جهت تسکین درد کمر خود انتخاب نمایید.

آشنایی با انواع فیزیوتراپی کمر

به منظور درمان کمر درد، فتق دیسک کمر، اسپاسم و گرفتگی عضلات، آرتروزها و غیره، از فیزیوتراپی به عنوان یکی از روش های مؤثر و کاربردی استفاده می گردد. کمر با بیشتر نقاط بدن در ارتباط بوده و در برخی مواقع احتمال سرایت درد کمر به نواحی فوقانی بدن از قبیل شانه، گردن، بازو و …. وجود دارد و در نتیجه می تواند سبب ایجاد اختلال در عملکرد آنها شود. همچنین این درد ممکن است در نواحی پایین تنه مانند ران و لگن، تورم و درد را سبب شود. تصادفات، سوانح ورزشی و بیماری های مزمن، عوارض و مشکلاتی را برای کمر به همراه خواهند داشت. جهت درمان کمر درد، فیزیوتراپی کمر با متدهای مختلفی همچون لیزر درمانی، الکتروتراپی، اولتراسوند تراپی، گرما درمانی و سرما درمانی و غیره انجام می شود. هدف از انجام این روش ها، افزایش گردش جریان خون در بافت های صدمه دیده و ترمیم و درمان آنها است. در این مقاله قصد داریم در رابطه با انواع فیزیوتراپی کمر و نحوه انجام آنها صحبت کنیم.

آشنایی با انواع فیزیوتراپی کمر
آشنایی با انواع فیزیوتراپی کمر

فیزیوتراپی کمر در چه مواردی کاربرد دارد؟

در صورت بروز مشکلات کمر و عدم بهبود آن پس از چندین هفته، می توانید به یک فیزیوتراپیست جهت تسکین درد آن مراجعه کنید. در ادامه به انواع کمر درد که با روش فیزیوتراپی قابل درمان هستند، اشاره خواهیم کرد.

  • درد سیاتیک

این درد به دلیل دیسک طولانی مدت ظاهر شده و از پشت به پایین پاها پخش خواهد شد. در سیاتیک بیرون زدن دیسک موجود در ستون فقرات و همچنین وارد شدن فشار به ریشه عصبی مشاهده می گردد.

بیشتر بخوانید: مقاله جامع علل و درمان درد سیاتیک

  • تنگی ستون فقرات

در این عارضه، باریک شدن فضای پیرامون نخاع، سبب وارد شدن فشار به آن می گردد.

  • بیماری دژنراسیون دیسک

این کمر دردها به دلیل پیری دیسک ها در ستون فقرات بروز پیدا می کند.

نوشته های مشابه
  • کمر درد غیر اختصاصی

این کمر درد، فاقد دلیل مشخصی از قبیل صدمات اساسی یا شرایط پزشکی می باشد.

معرفی برخی از روش های فیزیوتراپی کمر

به منظور پیشگیری از تداوم درد کمر، بهترین راهکار، درمان به موقع آن جهت تسکین درد و اطمینان از عود نکردن آن می باشد. فیزیوتراپی کمریکی از رایج ترین روش ها جهت بهبود درد کمر شناخته می شود.

۱-فیزیوتراپی کمر با امواج اولتراسوند

در این تکنیک امواج با فرکانس بالا یا پایین، از رگ ها و بافت ها عبور کرده و پس از ورود به عضله سبب گرم شدن بافت ها می گردد. این امر باعث ریلکس شدن و شل شدن عضلات و بافت های نرم می شود. از این رو، این تکنیک تأثیر بسزایی در درمان سفتی و اسپاسم عضلات دارد. همچنین اولتراسوند یا امواج ماوراء صوت با ایجاد گرما در رگها، سبب گشاد شدن آنها و افزایش گردش جریان خون شده و در نتیجه به درمان ضایعه کمک خواهد کرد.

فیزیوتراپی کمر با امواج اولتراسوند
فیزیوتراپی کمر با امواج اولتراسوند

۲-روش یونتوفورز

یونتوفورز به عنوان نوعی محرک الکتریکی، جهت توزیع دارو در بدن مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع جریان الکتریکی کمک زیادی به پخش داروهای موضعی به وسیله جریان خون و پوست خواهد کرد و معمولاً نقش مؤثری در پیشگیری از اسپاسم ماهیچه ها، کاهش التهاب و همچنین حذف رسوبات معدنی دارد. این تکنیک می تواند در جذب دگزامتازون با هدف ضد التهابی و اسید استیک جهت بهبود صدمات بافت نرم بسیار کارآمد باشد.

۳-فیزیوتراپی کمر با الکتروتراپی

الکتروتراپی یا تحریک الکتریکی به چندین روش اطلاق می گردد که در آنها از الکترودهای متصل به پوست بیمار استفاده می شود. این تکنیک ها با هدف بهبود عملکرد و تسکین درد به کار می روند. دستگاه تحریک الکتریکی با ایجاد تحریک و ارسال سیگنال های پی در پی به مغز، تغییراتی را در احساس کمر درد سبب شده که در نتیجه درمان درد را به همراه خواهد داشت.

۴-کریوتراپی

در روش سرما درمانی یا کریوتراپی از ژل های یخ زده، در درمان التهاب و درد استفاده می گردد. در حقیقت در این تکنیک بستن یک حوله مرطوب حاوی ژل های یخ زده به دور ناحیه صدمه دیده صورت می گیرد. سرما سبب کاهش التهاب و حرارت درون بافت ها می شود.

۵-روش لیزر درمانی

در این روش فیزیوتراپی کمر، اقدام به استفاده از دستگاهی جهت تقویت طول موج خاصی از نور شده و سپس با تاباندن آن به بافت مورد نظر، نور از لایه پوست تا عمق حدود ۵ سانتی متری عبور خواهد کرد. سپس جذب این فوتون ها توسط پوست و ایجاد فعل و انفعالاتی سبب کاهش التهابات و گرفتگی ها شده و در نتیجه سرعت درمان را افزایش می دهد.

فیزیوتراپی کمر با لیزر درمانی
فیزیوتراپی کمر با لیزر درمانی

۶-گرما درمانی

گرما درمانی به عنوان یکی دیگر از روش های فیزیوتراپی کمر، با کمک حوله های مخصوص گرم و مرطوب انجام می شود. این روش سبب شل شدن عضلات سفت، تسکین درد، کاهش انقباض و اسپاسم عضلانی و همچنین افزایش قطر رگ ها خواهد شد.

سخن پایانی

در این مقاله به معرفی انواع فیزیوتراپی کمرپرداختیم. بیشتر افراد مبتلا به کمر درد می توانند درد خود را تنها با انجام ۴ تا ۶ هفته فیزیوتراپی بهبود بخشند. البته این مدت زمان بستگی به عوامل مختلفی همچون سابقه بیماری مزمن مرتبط با درد کمر، ماهیت صدمه وارد شده و همچنین برنامه درمانی انتخابی با مشورت پزشک دارد.

جهت بهره مندی از خدمات فیزیوتراپی سیاتیک برای درمان دردهای سیاتیکی در تهران با استفاده از تجهیزات پیشرفته و متخصصین مجرب با مرکز فیزیوتراپی دایان واقع در شمال شرق تهران تماس بگیرید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا