رپورتاژ

بلیچینگ دندان بهتر است یا جرمگیری؟

بلیچینگ دندان بهتر است یا جرمگیری؟

عوامل متعددی در طول زندگی باعث خواهند شد که دندان‌ها از حالت سفیدی و تمیزی اولیه خود خارج شوند. پاکیزه بودن دندان حس اعتماد به نفس و جرأت را در افراد بالا می‌برد و لبخند را زیباتر می‌کند. بنابراین نیاز به پاکسازی دندان برای تمامی ما وجود دارد و باید گاهی فقط به نیت جرمگیری دندان به دندانپزشک مراجعه کنیم. افراد همیشه موافق و طرفدار سفید و تمیزی دندان‌های خود بوده و هستند. چه راه‌هایی برای انجام این پاکسازی وجود دارد؟ جرمگیری دندان چه تفاوتی با بلیچینگ دندان خواهد داشت؟ کدام یک مناسب‌تر و ماندگارتر است؟ اگر می‌خواهید بهترین روش را بشناسید با ما همراه باشید.

بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان زمانی که دندان‌های شما مرتب و صاف هستند و تنها نیاز به تغییر رنگ دارد بهترین گزینه خواهد بود. بلیچینگ دندان عملی است که نیازی به تراشیدن دندان توسط دندانپزشک نخواهد بود و حتی شما می‌توانید در منزل خودتان انجام دهید. معمولاً انجام بلیچینگ دندان عوارض و مشکلاتی به دنبال ندارد اما در هر کاری درصدی از خطا وجود دارد بنابراین بهتر است این کار توسط متخصص انجام گیرد. شکستگی و یا پخش نشدن یکنواخت مواد روی سطح دندان و ایجاد لکه نمونه‌هایی از عوارضی هستند که می‌تواند به وجود آید. قیمت بلیچینگ دندان مناسب است و اکثر افراد به راحتی می‌توانند آن را پرداخت کنند.

بلیچینگ دندان
بلیچینگ دندان

جرمگیری دندان

رنگ برخی از دندان‌ها از ابتدا و به صورت ارثی و مادرزادی زرد هستند و جرم ربطی به تغییر رنگ آن‌ها نشده است. بنابراین حتی اگر بهداشت دهان و دندان را هم به خوبی رعایت کنند و جرمگیری هم انجام دهند به دلیل ژنتیکی بودن آن، دندان‌هایشان سفید نخواهد شد. جرمگیری در واقع زمانی می‌تواند گزینه مناسبی باشد که دندان‌های فرد بر اثر رعایت نکردن بهداشت شخصی و مسواک زدن سبب تجمع پلاک شود. پلاک‌های روی دندان مانند یک رسوب لایه‌ای زرد رنگ بر روی هم قرار می‌گیرند.

فرد می‌تواند برای برداشتن این رسوبات که به مرور زمان برای دندان‌ها و لثه‌ها نیز مضر هستند به دندانپزشک مراجعه کند. داندانپزشک نیز با استفاده از ابزارهای ویژه جرمگیری و بدون آسیب زدن به دندان‌ها این پلاک‌ها را از سطح دندان جدا خواهد کرد. باید به این نکته توجه داشته باشید که جرمگیری دندان لزوماً باعث سفیدی آن نمی‌شود و تنها جرم‌ها را از روی دندان بر می‌دارد. آیا بعد از انجام یک بار جرمگیری لازم است دوباره این کار را تکرار کنیم؟ این سوالی است که بیشتر افراد آن را از دندانپزشک خود می‌پرسند.

بیشتر مواقع عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و مسواک نزدن مرتب دندان‌ها باعث می‌شود که فرد بعد از مدتی دوباره نیاز به جرمگیری داشته باشد. افرادی نیز هستند که بعد از انجام یک بار جرمگیری دندان مرتب بهداشت را رعایت کرده و از ایجاد دوباره پلاک روی دندان‌های خود جلوگیری می‌کنند. نهایتاً در این گونه افراد یک الی دو بار انجام این عمل کافی خواهد بود. همچنین ممکن است بعد از انجام عمل جرمگیری، دندان‌ها کمی نسبت به مواد سرد و گرم واکنش نشان دهند. بنابراین در این صورت بهتر است از خمیردندان‌های مخصوص حساسیت استفاده کنید.

بلیچینگ دندان چه برتری نسبت به جرمگیری دندان دارد؟

علم دندانپزشکی به جهت افزایش زیبایی و ایجاد یک حس اعتماد به نفس و ارتقای سلامتی دندان‌ها، جرمگیری و بلیچینگ دندان را به عنوان روش‌های نوین انجام می‌دهد. جرمگیری دندان به خاطر برداشتن پلاک‌ها از سطح دندان‌ها می‌تواند اثر مثبتی در کم کردن انواع بیماری‌های دهان و لثه داشته باشد. رسوبات و جرم‌ها به مرور زمان سبب پوسیدگی و دیگر مشکلات دندان و لثه خواهند شد که جرمگیری دندان تمامی این مشکلات را به حداقل می‌رساند؛ اما باید بدانید که این روش تأثیر زیادی بر روی سفید کردن دندان‌ها نخواهد داشت و تنها با برداشته شدن جرم‌ها ممکن است درصدی روشن‌تر شوند.

جرمگیری در واقع دندان‌ها را به رنگ اولیه و طبیعی خودشان باز می‌گرداند. تفاوتی که می‌تواند برای برخی از افراد به عنوان برتری بین جرمگیری و بلیچینگ باشد این است که این عمل صرفاً به جهت سفید کردن دندان انجام می‌شود. علاوه بر آن باعث اصلاح طرح و زیباتر شدن لبخند نیز خواهد شد. بنابراین متقاضیان زیادی برای رسیدن به این زیبایی به دنبال بلیچینگ دندان هستند. به راستی کدام یک از دو روش (جرمگیری و بلیچینگ) می‌توانند گزینه بهتری برای دندان‌های شما باشند؟ شما می‌توانید با مراجعه به یک متخصص، تشخیص را برای خود راحت‌تر کنید. بلیچینگ سبب سفید شدن دندان و کاملاً یک عمل زیبایی و داشتن یک لبخند دلنشین انجام می‌شود.

ماندگاری بلیچینگ چقدر است؟

باید قبل از اینکه از مقدار ماندگاری بلیچینگ صحبت کنیم، بگوییم که هیچ کدام از روش‌های زیبایی برای سفید کردن دندان‌ها به صورت دائمی نیستند. بیماران برای اینکه بخواهند این زیبایی و طرح لبخند را برای همیشه حفظ کنند باید هر چند وقت یک بار به دندانپزشک مراجعه کنند زیرا این روش‌ها موقتی خواهند بود. بنابراین برای اینکه بتوانید برای مدت بیشتری بلیچینگ دندان را به همان حالت نگه دارید باید فاکتورهای خاصی را انجام دهید. تعداد دفعاتی که هر فردی نیاز دارد از این روش استفاده کند کاملاً به خود او بستگی دارد که گاهی نیز قابل کنترل نیست.

ماندگاری بلیچینگ چقدر است؟
ماندگاری بلیچینگ چقدر است؟

مراقبت های لازم برای افزایش ماندگاری بلیچینگ

اکنون برخی از فاکتورهای مراقبتی که شامل رعایت بهداشت دهان و دندان، مراجعه به دندانپزشک و محدودیت‌های غذایی هستند اشاره کنیم:

غذاهایی که حاوی رنگدانه هستند را مصرف نکنید

میل نکردن غذاهای رنگی مخصوصاً در ۴۸ ساعت اول بعد از انجام بلیچینگ، برای جلوگیری از ایجاد لک بسیار حائز اهمیت است. همچنین میل نکردن غذا با رنگدانه‌های زیاد در وعده‌های غذایی و عدم استفاده از دخانیات می‌توانند تا حد زیادی سفیدی دندان شما را طولانی‌تر کنند. چغندر قرمز، انواع توت‌ها، قهوه، چای، شکلات، شراب و سس‌های تیره از مواردی هستند که باید از خوردن آن‌ها اجتناب کنید.

غذاهای خیلی سرد و یا خیلی گرم را نخورید

خوردن غذاهای خیلی داغ و یا سرد بعد از انجام بلیچینگ دندان سبب حساس و آسیب زدگی به دندان‌های شما خواهند شد. بنابراین از خوردن چنین غذاهایی بپرهیزید. استفاده از خمیردندان مخصوص می‌تواند از حساسیت و عوارض و مشکلات احتمالی بعد از بلیچینگ جلوگیری کند و یا به حداقل برساند.

از خوردن غذاهای حاوی اسید جداً خودداری کنید

نوشابه، خیارشور، نوشیدنی‌های حاوی اسید، لیمو، و… به جهت مراقبت از دندان‌ها بعد از انجام بلیچینگ دندان باید پرهیز شوند. معمولاً هر نوع روشی برای سفید کردن دندان‌ها کمی مینای دندان و تابول‌ها را ضعیف می‌کند. بنابراین به همین علت است که پوسیدگی دندان و لکه را در صورت عدم مراقبت به وجود می‌آوردند. گاهی اوقات بعد از انجام بلیچینگ دندان‌ها تیر می‌کِشند که می‌تواند یکی از علائم حساسیت باشد.

رعایت بهداشت دهان و دندان از واجبات است

از اساسی‌ترین مراقبت‌های بعد از انجام بلیچینگ دندان همان رعایت کردن بهداشت فردی دهان و دندان است. حال برخی از این کارهایی که می‌توانید انجام دهید را بیان می‌کنیم:

  • کشیدن نخ دندان حداقل یک بار در روز
  • مسواک زدن دندان دو الی سه مرتبه در طول روز
  • برای جلوگیری از تجمع پلاک‌ها بر روی دندان به مرور زمان استفاده از دهانشویه مخصوص
  • استفاده از خمیر دندان مخصوص بلیچینگ حداقل یک بار در هفته

بعد از بلیچینگ چه بخوریم؟
بعد از بلیچینگ چه بخوریم؟

بعد از بلیچینگ چه بخوریم؟

میوه‌ها، سیب، سبزیجات ترد مانند: کرفس، لوبیاسبز و هویج نمونه‌هایی از مواد غذایی مناسب بعد از انجام بلیچینگ دندان هستند. مواد‌ غذایی مفید خواهند بود که بزاق دهان را بیشتر ترشح کنند و با این کار باعث پاکسازی و کاهش اسید موجود در دهان شوند. علاوه بر سبزیجات و میوه‌ها، محصولات لبنی که حاوی زیادی کلسیم هستند را نیز پیشنهاد می‌کنیم. بنابراین سلامت دندان در برابر هر نوع پوسیدگی و تخریب دندان‌ها توسط مواد مغذی و معدنی که مصرف می‌کنید، حفظ خواهد شد.

برای آشنایی بیشتر با بلیچینگ دندان، مزایا و معایب آن، نکات مهم در افزایش ماندگاری و طول عمر آن و اطلاع از دیگر روش های دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی کافی است به وبسایت رسمی کلینیک دندانپزشکی فردا در کرج ( https://clinicfarda.net  ) مراجعه کرده و علاوه بر مطالعه مقالات آموزشی، از رزرو نوبت آنلاین و مشاوره رایگان خدمات مختلف دندانپزشکی بهره مند شوید.

 

سوالات متداول

  • آیا رسوبات دندان نیز با درمان بلیچینگ از بین می‌روند؟

عمل بلیچینگ به تنهایی، فقط برای سفید کردن استفاده می‌شود بنابراین تأثیری بر روی از بین بردن جرم دندان نخواهد داشت. اگر مقصد شما از انجام بلیچینگ، جرمگیری باشد؛ دندانپزشک ابتدا دندان‌های شما را جرمگیری کرده و سپس بلیچینگ انجام می‌دهند.

  • انجام جرمگیری قبل از بلیچینگ امری ضروری است؟

اکثر مواقع دندانپزشکان توصیه می‌کنند برای حفظ و نگهداری از بافت لثه و دندان‌ها درمان جرمگیری قبل از بلیچینگ انجام شود.

  • چه مشکلات و عوارضی از قبال جرم و پلاک‌های موجود در دهان به وجود می‌آیند؟

بد رنگ شدن دندان‌ها، بوی بد دهان، پوسیدگی دندان، بیماری لثه و… عارضه‌هایی هستند که بر اثر تجمع جرم و پلاک‌ها ایجاد می‌شوند.

  • آیا می‌توان گفت که جرمگیری باعث آسیب‌رسانی به مینای دندان می‌شود؟

خیر، تمامی این کارها با استفاده از ابزارها و دستگاه‌های مخصوص انجام می‌شوند که نمی‌توانند به صورت مستقیم روی مینای دندان تأثیر منفی داشته باشند. همچنین این اعمال (جرمگیری و بلیچینگ) برای سلامت بیشتر دندان‌ها و کمک به ایمنی شدن آن‌ها انجام خواهند شد.

جمع بندی

داشتن دندان‌های سفید، تمیز و صاف در بالا بردن حس اعتماد به نفس و برخورداری از طرح لبخندی زیبا بسیار موثر خواهد بود. ممکن است برخی از افراد رنگ دندان‌هایشان به گونه‌ای باشد که زردی دندان‌های آن‌ها هیچ ربطی به جرم گرفتن و یا عدم رعایت بهداشت نداشته باشید که این امر صرفاً ژنتیکی است. افرادی که به دلایلی مانند: عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، استفاده از دخانیات، خوردن بیش از حد غذاهای حاوی رنگدانه و… از دندان‌هایی با رنگ‌های نامناسب برخوردار هستند. علم دندانپزشکی برای حل این مشکل دو روش جرمگیری و بلیچینگ دندان را پیشنهاد می‌کند. جرمگیری باعث برداشتن پلاک‌های دندان و بلیچینگ سبب سفید شدن دندان‌ها خواهند شد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا