کلاهبرداری محمد رسول اف کارگردان معروف ایران + بیوگرافی
کلاهبرداری محمد رسول اف کارگردان معروف ایران که خبرش این روز ها در فضای مجازی پخش شده به همراه جزئیات و بیوگرافی اش را در ادامه مشاهده می کنید، با ما همراه باشید.
کلاهبرداری محمد رسول اف
روزنامه فرهخیتگان یادداشتی درباره محمد رسولاف، کارگردان ایرانی که به تازگی از ایران خارج شده را منتشر کرده و او را کلاهبردار نامیده است!
این روزنامه اصولگرا نوشت است: * سینما، سینما است. نه منبری است که بر فراز آن بشود سخنرانی کرد و نه کوزهای که بتوان هر بار چیزی را بهعنوان محتوا درونش ریخت.
یاد گرفتن سینما کار سختی است. سینما هم هنر سختی است و هم به قول رابرت مککی ۲۴ فریم بر ثانیه فیلمساز را لو می دهد.
لذا فیلمساز شدن استخوان ترکاندن، مراقبه و ریاضت میخواهد.
در این بین دو نوع فیلمساز کارنابلد، متقلب و کلاهبردار در سینمای جهان بهصورت عام و در سینمای ایران به شکلی خاص، راه میانبر را انتخاب می کنند و نابلدی خود را پشت دعواهای سیاسی، فرهنگی و… پنهان میکنند.

* این فیلمسازان از وضعیت موجود سوءاستفاده کرده و سعی میکنند از میان طرفداران جریانهای سیاسی و فکری که لزوما سینما نمیفهمند، برای فیلمهای خود طرفدار بتراشند.
در ایران عدهای فیلمساز و سیاستگذار داریم که پشت ارزشها، آرمانها، اسلام و اعتقادها فیلم میسازند و در برابر هر نقدی منتقد را به بیاعتقادی محکوم میکنند و بهنوعی ارزشهای دینی و فرهنگی را سپر فیلم خود میسازند.
* در سر دیگر طیف کلاهبرداران سینمایی هم عده دیگری با ژست اپوزیسیون و ادعای مبارزه با جمهوری اسلامی فعالند که هر مخالفتی با اثرشان را با تهمت مزدوری جمهوری اسلامی پاسخ می دهند.
وظیفه منتقد در این وضعیت طفیلیپرور، ایستادن پای نقد است. منتقد باید فارغ از نگاه و سلیقه سیاسیاش ابتدا به «خود اثر» بپردازد و پس از آن که «فیلم بودن» اثر برایش احراز شد، اجازه مییابد در واکنش به فیلم به مخالفت یا موافقت غیرفیلمیک بپردازد.
* زندانی و ممنوعالکار شدن امثال رسولاف، تنها دستاورد سینمایی! آنهاست و آنها جز این چیزی در چنته ندارند.
بنابراین سیاستهای فرهنگی ما نیز در کنار جشنوارههایی مثل کن و تلویزیونهایی مانند مهدکودک منوتو، نقش تکهای از پازل شهرت رسولافها را در سالهای پس از انقلاب -بهویژه دو دهه اخیر- ایفا کردهاند.
بیوگرافی محمد رسول اف
محمد رسولاُف در ۲۵ آبان ۱۳۵۱ در شیراز بدنیا آمد.
محمد رسولاف فیلمنامهنویس، تهیهکننده و کارگردان ایرانی است و از اعضای آکادمی اسکار نیز می باشد وی فارغ التحصیل رشته علوم اجتماعی می باشد.
والدین محمد رسولاُف، معلم هستند. محمد رسول اف فعالیت خود را از دوران کودکی با کار در گروههای نمایش در شیراز شروع کرد. وی برای اولین بار در ۸ سالگی به عنوان بازیگر در تئاتر شیراز نمایش اجرا کرد.
محمد رسول اف در فیلم «دختری با کفشهای کتانی» در سال ۱۳۷۷ به عنوان دستیار کارگردان حضور پیدا کرد و وارد سینما شد.
محمد رسول اف در ۲۹ سالگی (۱۳۸۰)، اولین فیلم بلند خود به نام گاگومان به تهیهکنندگی هوشنگ نوراللهی را ساخت که موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول از ۲۱ جشنواره بینالمللی فیلم فجر و تندیس بهترین فیلم مستند از ششمین جشن خانهٔ سینما شد.
محمد رسول اُف کارگردان ایرانی که در سال ۲۰۲۰ با فیلم «شیطان وجود ندارد» موفق به کسب جایزه اول برلین شد، یکی از این داوران برلیناله ۲۰۲۱ خواهد بود.
حواشی محمد رسول اف
محمد رسولاف در طول فعالیت حرفهای خود از سوی نهادهای امنیتی ایران به عناوین مختلف به دادگاه خوانده شدهاست:
• پس از انتخابات سال ۱۳۸۸، محمد رسولاف و جعفر پناهی در حال ساخت فیلمی درمورد حوادث آن روزها بودند که به همراه کلیهٔ عوامل حاضر در محل فیلمبرداری بازداشت شدند.

رسولاف پس از محاکمه در آذر ۱۳۸۹ به شش سال حبس(۵ سال حبس به اتهام اجتماع و تبانی به منظور اقدام علیه امنیت ملی و ۱ سال حبس به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام) محکوم شد.
در دادگاه تجدید نظر، از اتهامِ اقدام علیه امنیت ملی تبرئه شد و حکمِ زندانش به ۱سال کاهش یافت.
• در شهریور سال ۱۳۹۲ پس از نمایش فیلم “دستنوشتهها نمیسوزند” در شصتوششمین جشنوارهٔ فیلم کن، گذرنامه و وسایل شخصی رسولاف در فرودگاه تهران ضبط گردید و پس از یک سال به وی بازگردانده شد.
فیلم برنده جایزه فدراسیون منتقدین بین المللی (فیپرشی) کن شد که همسرش به جای وی جایزه را دریافت کرد.
• پس از تلاش دوساله محمد رسولاف در سال ۱۳۹۴ موفق به دریافت پروانه ساخت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد و فیلم «لِرد» را ساخت و موفق به کسب جایزهٔ بهترین فیلم در جشنواره کن شد اما پس از آن با ورود رسولاف به ایران در ۲۵ شهریور ۱۳۹۶، دوباره گذرنامه و لوازم شخصی وی توسط سازمان اطلاعات سپاه، در فرودگاه تهران ضبط و خودش نیز به دادگاه انقلاب احضار شد.
• در ۲۶ تیر ۱۳۹۸، رای محکومیت یک سال زندان و دو سال ممنوعیت خروج از کشور و محرومیت از فعالیتهای سیاسی و اجتماعی به علت سیاه نمایی فیلم هایش از ایران به او ابلاغ گردید.
فیلم “شیطان وجود ندارد ” به کارگردانی محمد رسولاف برنده جایزه خرس طلایی شد که به دلیل ممنوع الخروج بودن وی به دخترش باران رسول اف اهدا شد ، وی به نمایندگی پدرش جایزه را دریافت نمود.
گردآوری: تهران کیوسک