رپورتاژ

۵ نکته نگران کننده در مورد ارتودنسی که نمی دانید !

ارتودنسی مانند هر پروسه درمانی و زیبایی می تواند با مشکلات و عارضه هایی همراه باشد و همین موضوع نگرانی ها و دغدغه هایی را برای داوطلبین این شیوه درمانی ایجاد می نماید. البته دقت داشته باشید که شما با کسب اطلاعات کافی و مراجعه به بهترین متخصص ارتودنسی کرج می توانید بسیاری از این عارضه ها کنترل کرده یا از بروز آن جلوگیری نمایید. همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که زمانی که صحبت از عوارض و مشکلات ارتودنسی می شود ؛ این بدان معنا نیست که حتما برای شما اتفاق می افتد. هرچند که برخی از عارضه ها در میان افراد متداول تر است ؛ با این حال ممکن است در طول دوره درمان هیچ یک از این موارد را تجربه نکنید. اما دانستن این نکات کمک می کند تا با خیال آسوده تری به سراغ ارتودنسی کردن دندان های خود بروید.

5 نکته نگران کننده در مورد ارتودنسی
۵ نکته نگران کننده در مورد ارتودنسی

درد شدید ارتودنسی

از این شیوه درمانی برای صاف و مرتب کردن دندان ها استفاده می شود. در روزهای نخستین که دستگاه ارتودنسی در دهان قرار می گیرد ، به دلیل فشاری که به دندان ها برای حرکت و جابجایی آن ها وارد می شود ، ممکن است کمی درد برایتان به وجود آورد که این نکته را در نظر داشته باشید که آستانه درد و میزان ناهنجاری های دهان و دندان در افراد متغیر و متفاوت است.

دقت داشته باشید که درد ناشی از سیم ها و براکت های متصل به دندان در این پروسه درمانی کاملا طبیعی و قابل تحمل است ؛ با این حال برای تسکین و تحمل درد داروهای مسکن تجویز خواهد شد. همچنین باید بدانید که این درد موقت و گذرا بوده و پس از مدتی شما به سیم ها و وجود براکت در دهان و دندان ها عادت خواهید کرد.

زخم های داخل دهان و لثه

در هنگام شروع درمان ارتودنسی ممکن است برخی از افراد با زخم های کوچکی در اطراف دهان ، بافت های لثه  زبان خود رو به رو شوند. معمولا این موضوع به این دلیل اتفاق می افتد که هنوز بافت های دهان و لثه به وجود براکت و سیم های ارتودنسی عادت نکرده و شما نیز ممکن است در هنگام غذا خوردن و صحبت کردن به صورت ناخواسته به بافت زبان صدمه وارد نمایید. این موضوع چندان نگران کننده نیست و در بسیاری از افراد مشاهده می شود ، خوشبختانه زخم ها کوچک بوده و پس از چند روز خود به خود برطرف می شوند.

البته در نظر داشته باشید که دکتر ارتودنسی می تواند از موم های مخصوص و وکس های ارتودنسی برای ایمن سازی سیم ها استفاده نماید ؛ بنابراین نیازی به نگرانی در این خصوص نیست.

لق شدن دندان ها در طول درمان ارتودنسی

بعد از نصب براکت و سیم های ارتودنسی ممکن است این احساس را داشته باشید که برخی از دندان های شما لق شده است و همین موضوع برای شما ایجاد استرس و نگرانی نماید ؛ چرا که ممکن است این تصور ایجاد شود لق شدن دندان به معنی از دست دادن دندان ها است ! دقت داشته باشید که این حس کاملا موقت و زودگذر بوده و براکت و سیم های ارتودنسی هیچ آسیبی به دندان های شما وارد نمی کنند. برای اینکه با اطمینان و خیالی آسوده به ادامه درمان خود بپردازید ، توصیه می شود حتما در مورد نگرانی های خود با متخصص ارتودنسی مشورت نمایید.

عفونت دهان و دندان بعد از ارتودنسی

افرادی که برای زیباتر و مرتب کردن دندان های خود درمان ارتودنسی را انتخاب می کنند ، باید این نکته را در نظر داشته باشند که این شیوه درمانی تنها در یک صورت موفقیت آمیز خواهد بود که بهداشت دهان و دندان ها به خوبی رعایت شود. نکته مهمی که در این امر باید به آن توجه داشته باشید این است که بهداشت دهان و دندان علاوه بر حفظ سلامت دندان ها در کوتاه تر شدن طول دوره درمان شما تاثیر دارد.

هر چند که بعد از نصب براکت و سیم های ارتودنسی ، رعایت بهداشت ، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن کمی سخت و زمانبر خواهد بود اما اگر به دنبال یافتن بهترین نتیجه از درمان هستید و دوست ندارید با عوارض جدی ناشی از ارتودنسی مثل پوسیدگی دندان ، عفونت دهان رو به رو شوید ، توصیه می شود تمام تلاش خود را به کار گیرید تا به بهترین شیوه شستشوی دهان و دندان ها انجام شود.

تحلیل و عقب رفت لثه همراه با پوسیدگی دندان

در شرایطی که بیمار نتواند بهداشت دهان و دندان ها را به خوبی رعایت نماید ، عقب رفت لثه یا پوسیدگی بیشتر دندان ها اتفاق می افتد. وجود براکت ها و سیم ها موجب می شود زمانی که ماده خوراکی میل می کنید ، برخی از ذرات آن در میان سیم ها و براکت ها باقی بماند. به همین دلیل عدم رعایت بهداشت صحیح دهان و دندان ها در زمان ارتودنسی موجب می شود تا مشکلاتی مثل پوسیدگی ، آسیب مینای دندان یا عقب رفت لثه ها به وجود بیاید.

نتیجه گیری

تمامی عوارض و مشکلاتی که برای ارتودنسی بیان شد ، ممکن است سبب نگرانی و استرس در بسیاری از افرادی که قصد درمان ارتودنسی دارند ، شود. اما خوب است بدانید که با پیشرفت تکنولوژی در حوزه های مختلف پزشکی و ورود ابزارهای جدید به حوزه دندانپزشکی امروزه عوارض و مشکلات این شیوه درمانی به حداقل رسیده و شما به راحتی و با کمترین میزان درد می توانید درمان موفقیت آمیزی داشته باشید و صاحب لبخندی زیبا و منظم شوید. توصیه می شود برای اینکه روند درمانی شما به بهترین شکل ممکن انجام شود حتما به بهترین پزشک و متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید.

منبع : دکتر سهرابی

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا